Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken op N405 in Denderleeuw vanaf 20 april

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat vanaf maandag 20 april aan de slag op de Steenweg (N405) in Denderleeuw. Op 29 en 30 april voert de aannemer ook op de N405 herstellingswerken uit tussen de rotondes 'Haring' en ' Houten Hand' in Aalst. De weg gaat telkens volledig dicht en alle verkeer moet omrijden via de Expresweg (N45). AWV kiest ervoor om deze werken nu uit te voeren in de verkeersluwere periode van de coronacrisis. Op de werf volgt de aannemer alle extra veiligheidsmaatregelen strikt op, zodat de arbeiders op een veilige en verantwoorde manier kunnen werken. 

Nieuwe asfalt op N405 in Welle (Denderleeuw)

Om het rijcomfort en de veiligheid te verbeteren van de weggebruikers komt er een nieuwe asfaltlaag op de Steenweg (N405) vanaf de spoorwegovergang tot en met het kruispunt van de Wellestraat met de Steenveldlaan. Op het kruispunt wordt ook de fundering vernieuwd. De werfzone loopt over een  afstand van 1 km. De werken starten op 20 april en duren tot en met 30 april.

2 dagen herstellingswerken op N405 in Aalst

Op woensdag 29 en donderdag 30 april werkt de aannemer even verderop op de Ninovesteenweg (N405) tussen de rotonde 'Haring' en de rotonde 'Houten Hand' in Aalst. Ook daar komt er een nieuwe toplaag in asfalt voor de veiligheid  en het wegcomfort. 

Verkeerssituatie beide werven 

Tijdens de werken gaat de steenweg (N405) volledig dicht ter hoogte van de werfzone. Het verkeer rijdt in de beide richtingen om via de Expresweg (N45). Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder en kunnen langs de werfzone passeren.

Veiligheid op de werf

Alle nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt toegepast, zodat er op een veilige en verantwoorde manier kan gewerkt worden.

Heraanleg N405 tussen Aalst en Welle (Denderleeuw) uitgesteld

De grondige heraanleg tussen het kruispunt met de Industrielaan en de Hertstraat ligt stil tot nader order. De nutsmaatschappijen moeten  hier eerst aan de slag vooraleer de heraanleg kan opstarten.  De nutswerken zijn voorlopig nog opgeschort omwille van de coronacrisis. 

Asfaltwerken zijn sterk weersafhankelijk. De timing kan dus nog wijzigen.