Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltwerken op drie locaties in Ranst, Mechelen en Heist-op-den-Berg

Asfaltwerken op drie locaties in Ranst, Mechelen en Heist-op-den-Berg

Volgende week voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op drie locaties in de provincie onderhoudswerken uit aan het wegdek. Er wordt gewerkt in de Paul Van Roosbroecklaan (N15) in Heist-op-den-Berg, de Pertendonckstraat/Gustaaf Peetersstraat (N116) in Broechem (Ranst) en de Blarenberglaan (N16b) in Mechelen. Tijdens de werken zijn de gewestwegen een of twee dagen afgesloten en moet het verkeer lokaal een omleiding volgen. 

Onderhoudswerken wegdek
Op alle drie de locaties is de toplaag asfalt van het wegdek versleten en aan vernieuwing toe. Een aannemer zal telkens de oude toplaag eerst affrezen en vervolgens een nieuwe laag asfalt aanbrengen.
 

  • 13 en 14 oktober: N15 Heist-op-den-Berg
    Op dinsdag 13 en woensdag 14 oktober wordt er gewerkt in de Paul Van Roosbroecklaan (N15) in Heist-op-den-Berg. De werfzone situeert zich tussen de rotonde met de Lostraat en het kruispunt met de Vogelroedestraat. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Lostraat en de Westerlosesteenweg.
     
  • 14 en 15 oktober: N116 Ranst
    Op woensdag 14 en donderdag 15 oktober wordt er gewerkt in de Pertendonckstraat/Gustaaf Peetersstraat (N116) in Broechem, Ranst. De werfzone situeert zich tussen het kruispunt met de Kapelstraat en het kruispunt van de Gustaaf Peetersstraat met de Massenhovensesteenweg (t.h.v. stelplaats De Lijn). Gemotoriseerd verkeer richting Wommelgem wordt omgeleid via de Kapelstraat. Gemotoriseerd verkeer richting Zandhoven volgt een omleiding via de Broechemsesteenweg, Oostmalsesteenweg (N14) en de Massenhovensesteenweg (N116). Fietsers kunnen omrijden via de Broechemsesteenweg, Bremstraat en Emblemseweg of via de achterliggende straten.
     
  • 17 oktober: N16b Mechelen
    Op zaterdag 17 oktober wordt er gewerkt in de Blarenberglaan (N16b) in het industriegebied Mechelen-Noord. De werfzone situeert zich tussen de rotonde met de Zandvoortstraat en de Vrouwvliet. Gemotoriseerd verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via N16 - R6 - N1  Schaliënhoevedreef - Blarenberglaan. Het fietspad naast de Blarenberglaan blijft steeds toegankelijk.

 
Weersgevoelig
Opgelet, asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.