Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltvernieuwing op Noord-Zuidverbinding nabij oprit Fabrieksstraat richting Nederland

Asfaltvernieuwing op Noord-Zuidverbinding nabij oprit Fabrieksstraat richting Nederland

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert op maandag 16 en dinsdag 17 oktober 2023 wegenwerken uit op de Noord-Zuidverbinding in Pelt. De afwatering en het wegdek nabij de oprit aan de Fabrieksstraat (N790) rijrichting Nederland worden aangepakt. Dat zal de verkeersveiligheid, in het bijzonder bij watergladheid, verbeteren. De oprit richting Nederland zal 2 dagen afgesloten worden.

Aanpassing dwarsprofiel en nieuw asfalt voor betere afwatering

Vlak na de Noord-Zuidoprit wordt het dwarsprofiel van het wegdek over een lengte van zo’n 150 meter op beide rijstroken aangepast. Hiervoor wordt het asfalt eerst afgefreesd, daarna komen er 2 nieuwe asfaltlagen en markeringen op het wegdek. Ook de oprit wordt gedeeltelijk aangepakt.

Een op- en afrittencomplex bestaat doorgaans uit veel bochten en hellingen. Goede overgangszones spelen een grote rol in de optimale afwatering. Door de overgangen nu te halveren in lengte, zal er bij hevige regenval minder overtollig water op het wegdek blijven staan. Eind 2021 werden deze aanpassingen al met succes in rijrichting Hasselt uitgevoerd.

Minderhinder-maatregelen: oprit richting Nederland 2 dagen afgesloten, vertraagd verkeer op Noord-Zuid

De werken worden gefaseerd uitgevoerd, één rijstrook per dag, om de hinder voor het verkeer te beperken. Doorgaand verkeer op de N74 blijft mogelijk over één rijstrook en de pechstrook aan een aangepaste snelheid. De oprit van de Noord-Zuidverbinding richting Nederland, aan de rotonde Fabrieksstraat x Haagdoorndijk, wordt afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via het vorige op- en afrittencomplex aan de Ringlaan (N71) in Pelt. De afrit aan de Fabrieksstraat blijft wel open.

Weersgevoelig

Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersomstandigheden kan de huidige planning nog wijzigen.