Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltvernieuwing Nieuwe Steenweg (N784) in Borgloon/Heers

Asfaltvernieuwing Nieuwe Steenweg (N784) in Borgloon/Heers

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op dinsdag 13 en woensdag 14 juni 2023 aan de verdere vernieuwing van de gewestweg tussen Borgloon en Heers. Het asfalt van de rijweg tussen de Gutschovenstraat tot vlak na Koekelbronstraat wordt vernieuwd. Dat zal meer veiligheid en rijcomfort voor de weggebruiker opleveren. Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute.

800 meter nieuw asfalt tussen Gutschovenstraat tot vlak na Koekelbronstraat

Op de Nieuwe Steenweg, tussen Broekom en Gutschoven, worden frees- en asfalteringswerken uitgevoerd om vervolgens zo’n 800 meter rijweg te vernieuwen. Er komt een nieuwe asfalttoplaag met bijhorende markeringen. 

De werken worden overdag op 13 en 14 juni uitgevoerd. Bij slechte weersomstandigheden schuiven de werken enkele dagen op.

Minderhinder-maatregelen: rijweg afgesloten, omleiding doorgaand verkeer, lokale fietsomleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Het voet- en fietspad blijft grotendeels toegankelijk. Fietsers en voetgangers die het knooppunt 537 op de Haspengouwse route volgen, worden rond de werfzone geleid. 

De rijweg wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer met een omleiding tussen Borgloon en Gutschoven over de Sint-Truidersteenweg, Helshovenstraat, Hoenshovenstraat en Bekstraat. Plaatselijk verkeer in de werfzone en nabijgelegen zijstraten blijft wel mogelijk.