Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltvernieuwing 4 kruispunten Rullecovenstraat/Opeindestraat (N76) in Borgloon/Wellen

Asfaltvernieuwing 4 kruispunten Rullecovenstraat/Opeindestraat (N76) in Borgloon/Wellen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 18 september 2023 aan een asfaltvernieuwing van verschillende kruispunten op de Rullecovenstraat/Opeindestraat in Borgloon/Wellen. Na de recente verbreding van de fietspaden op het traject, zal deze ingreep de fietsveiligheid en het rijcomfort verder verhogen. Voor de bereikbaarheid van zijstraten worden lokale omleidingen uitgestippeld. De werken duren bij gunstige weersomstandigheden een 4-tal dagen. Een project met steun uit het relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’. 

Nieuwe toplaag en markeringen op kruisingen tussen Kortessemstraat en Heuvelstraat

In het najaar van 2022 vernieuwden we bijna 8 km fietspad op de Rullecoven- & Opeindestraat in Kerniel en Kortessem. Nu wordt de toplaag van de gewestweg op de kruisingen met Haagsmeerstraat, Kortessemstraat, Oorsprongstraat en Heuvelstraat plaatselijk nog vernieuwd. De fietspaden krijgen een rode coating voor extra zichtbaarheid en de fiets- en voetgangersoversteken worden gemarkeerd.

Minderhinder-maatregelen: aangepaste rijstroken, beurtelings verkeer, zijstraten afgesloten, lokale omleidingen

Doorgaand verkeer op de N76 blijft in alle werfzones in beide richtingen vertraagd mogelijk, over aangepaste rijstroken of beurtelings met tijdelijke verkeerslichten. 

De kruispunten van de Haagsmeerstraat, Kortessemstraat en Oorsprongstraat worden kortstondig afgesloten. De aantakking van de Heuvelstraat op de gewestweg wordt langs beide zijden enkele dagen onderbroken. Alle zijstraten, woningen en handelszaken blijven bereikbaar via achterliggende toegangswegen en lokale omleidingsroutes. 

Voetgangers en fietsers worden mogelijk rond de werfzone geleid en er geldt een aangepaste dienstregeling van De Lijn.

Weersgevoelig
Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.