Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltherstelling aan spooroverweg op Bilzerweg in As

Asfaltherstelling aan spooroverweg op Bilzerweg in As

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt op donderdag 13 juli 2023 aan een plaatselijke asfaltherstelling op de Bilzerweg (N730) in As. Zonder putten in het wegdek zal de veiligheid en het rijcomfort aan de spooroverweg toenemen. Tijdens de werken, tussen 9 en 15.30 uur, wordt het verkeer via de nabijgelegen gewestwegen omgeleid.

Nieuw asfalt aan treinrails

De asfalttoplaag rondom de spooroverweg, die zich tussen Oeleinderheide en de Berkenstraat bevindt, wordt plaatselijk opgebroken en opnieuw geasfalteerd. Door de plannen van de fietsostrade op het Kolenspoor, zullen hier op termijn nog aanpassingen gebeuren.

Ook aan de spooroverweg op de Steenweg (N723), die zich tussen de Berkenstraat en Ambachtslaan bevindt, werden zopas kleine asfaltherstellingen uitgevoerd.

Minderhinder-maatregelen: werfzone afgesloten, lokale omleiding

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, kunnen de werken passeren. De werfzone op de Bilzerweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer volgt in beide richtingen een lokale omleidingslus.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij slechte of te warme weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.