Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken Sint-Lievenspoort Gent

Asfalteringswerken Sint-Lievenspoort Gent

Van 14 augustus vanaf 20u tot 17 augustus om 6u voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit aan het kruispunt van de Sint-Lievenspoort. Het huidige asfalt bevindt zich in zeer slechte staat. Hierbij wordt het volledig kruispunt afgesloten voor alle weggebruikers en zijn er verschillende omleidingen in voege. Deze werken zijn onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Wat houden de werken in?

Het huidige asfalt op het kruispunt is in zeer slechte staat. Hierdoor zijn asfalteringswerken nodig en worden vervolgens ook nieuwe wegmarkeringen aangebracht. 

Verkeerssituatie 

Tijdens de werken wordt het volledig kruispunt afgesloten en wordt alle verkeer omgeleid. Er zijn aparte omleidingen om de E17/E40, centrum Gent, parking Gent Zuid en Ledeberg te bereiken. Fietsverkeer wordt, afhankelijk van de richting, omgeleid via de Zuidparklaan en Gustaaf Callierlaan, alsook via de nieuwe voetgangers- en fietserstunnel.

Minder hinder

Om de hinder in tijd te beperken, wordt het kruispunt in 1 keer afgesloten. Daarnaast werkt de aannemer tijdens een verkeersluwe vakantieperiode, het weekend en ‘s nachts.

Alle verschillende omleidingen kunt u raadplegen op www.wegenenverkeer.be/gent.