Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken R30 Buiten Katelijnevest in Brugge

Asfalteringswerken R30 Buiten Katelijnevest in Brugge

Tijdens de paasvakantie, vanaf maandag 4 april tot en met woensdag 13 april, voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Buiten Katelijnevest (R30) ter hoogte van de Vaartdijkstraat en de Bargeweg. Het asfalt op de buitenring wordt er vernieuwd, over een afstand van 450 meter. Dat zal voor grote hinder zorgen. Na de paasvakantie legt de stad Brugge de Bargeweg opnieuw aan, langs de zuidkant van het Cactusgebouw.

Aanpassingen kruispunten Vaartdijkstraat en Bargeweg

Sinds midden januari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer aan verbeterde fietsinfrastructuur langs de Brugse ring. De werken op de kruispunten met de Vaartdijkstraat en de Bargeweg verlopen volgens plan.

Asfalteringswerken veroorzaken hinder

Tijdens de paasvakantie wordt er verder gewerkt op de Buiten Katelijnevest. De toplaag van het wegdek wordt dan opnieuw geasfalteerd, over een afstand van zo’n 450 meter.  Het doorgaand verkeer zal tijdens de ochtend- en avondspits over twee rijstroken kunnen rijden. Overdag, tussen de ochtend- en avondspits, zal verkeer slechts over één rijstrook kunnen rijden. Dat zal voor ernstige hinder zorgen voor verkeer van west naar oost, en omgekeerd.

Tijdens de werken zal er een snelheidsbeperking gelden op de Buiten Katelijnevest van 30 kilometer per uur. De omleidingen voor de Bargeweg die sinds midden januari gelden, blijven ook nu van toepassing.

Stad Brugge werkt verder aan Bargeweg

Na de paasvakantie en de asfalteringswerken zal de stad Brugge verder werken aan de heraanleg van de Bargeweg, langs de zuidkant van het Cactusgebouw.