Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Rijksweg Temse Breendonk in Bornem volgende week

Asfalteringswerken op Rijksweg Temse Breendonk in Bornem volgende week

In de week van 23 augustus voert het Agentschap Wegen en Verkeer asfalteringswerken uit op de Rijksweg Temse Breendonk (N16) in Bornem. De rijstroken richting Willebroek, vanaf het kruispunt met Klein Mechelen tot en met het kruispunt Kleine Amer krijgen een nieuwe asfaltlaag en wegmarkeringen. Om de hinder te beperken worden de werken verdeeld over drie zones en ‘s nachts uitgevoerd. Doorgaand verkeer blijft in beide rijrichtingen mogelijk op de andere weghelft. Kruisend verkeer van de zijstraten zal hinder ondervinden tijdens de nachtelijke werken.

 

Verkeerssituatie tijdens herasfaltering ’s nachts

De volledige werfzone wordt opgedeeld in drie zones. Als het weer gunstig is, werkt de aannemer één nacht per zone, van 20u tot 6u ’s ochtends. Het doorgaande verkeer op de N16 kan steeds in beide richtingen passeren, maar moet wel over een verminderd aantal rijstroken de werf passeren. Het kruisende verkeer vanuit de zijstraten zal gehinderd zijn. Er worden korte omleidingen naar de eerstvolgende kruispunten voorzien.
 
De fietspaden langs de N16 blijven bereikbaar tijdens de werken. Op de kruispunten waar wordt gewerkt, kunnen fietsers de N16 wel niet oversteken. Zij moeten doorfietsen naar het volgende kruispunt om over te steken.
 
De werken worden ’s nachts uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken. Dit betekent dat de omwonenden rekening moeten houden met eventuele geluidshinder.

Beperkte hinder overdag op N16

Overdag kan doorgaand verkeer in beide richtingen op alle rijstroken van de N16 rijden. Toch kan er beperkte hinder zijn in de richting van Willebroek en op de kruispunten. De nieuwe lussen om de verkeerslichten aan te sturen, worden namelijk overdag geslepen.
 
Op www.wegenenverkeer.be/bornem staat een gedetailleerde omschrijving en plan van de verkeerssituatie per zone. Onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden is de vernieuwing van de N16 klaar op vrijdag 27 augustus.