Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) tijdens weekenden van 14-15 en 21-22 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert tijdens de weekenden van 14 en 15 & 21 en 22 maart asfalteringswerken uit op de Nieuwe Mechelsesteenweg (N26) ter hoogte van het op- en afrittencomplex met de E314. Het wegdek wordt over de volledige breedte gefreesd en voorzien van een nieuwe toplaag asfalt. Er worden ook  nieuwe wegmarkeringen aangebracht. De eigenlijke hinder voor het verkeer start telkens vanaf vrijdagavond 20u wanneer de aannemer de nodige werfsignalisatie plaatst en de op- en afritten van het complex in Herent (nr. 18) afsluit voor verkeer. Wie de E314 op of af wil rijden zal dan omgeleid worden via de op- en afrittencomplexen Leuven (nr. 17) en Wilsele (nr. 20) en via de Ring rond Leuven (R23). Doorgaand verkeer op de Nieuwe Mechelsesteenweg tussen Leuven en Herent blijft tijdens de werken wel steeds mogelijk via versmalde rijstroken (één in elke richting). De werken duren volgens de huidige planning telkens tot maandagmorgen. De op- en afritten worden voor de start van de ochtendspits op maandagmorgen opnieuw opengesteld voor verkeer.

Meer informatie over de werken op www.wegenenverkeer.be/herent 

Op- en afritten aan complex Herent (nr. 18) afgesloten tijdens werken

Om de asfalteringswerken op een veilige en kwalitatieve manier uit te voeren worden alle op- en afritten aan het complex Herent (nr. 18) tijdens de weekends van 14-15 en 21-22 maart afgesloten. Die periode van afsluiten start al op vrijdagavond vanaf 20u. De aannemer zal ook ‘s avonds en ‘s nachts doorwerken om de periode van afsluiting zo kort mogelijk te houden. Wie vanop de E314 vanuit Brussel of Lummen de afrit in Herent wil nemen, zal tijdens de werken respectievelijk via het op- en afrittencomplex in Wilsele (nr. 20) en het op- en afrittencomplex in Leuven (nr. 17) worden omgeleid om vervolgens via de Ring rond Leuven (R23) op zijn bestemming te geraken. Wie normaal gezien in Herent de oprit E314 richting Brussel of Lummen neemt, moet afhankelijk van zijn gewenste bestemming een omleiding volgen via de Brusselsesteenweg (N2) of de Aarschotsesteenweg (N19) om daar de snelweg op te rijden. 

Werken uitgevoerd tijdens weekenden van 14-15 en 21-22 maart

Om de hinder voor het verkeer op deze drukke verkeersas in de mate van het mogelijke te  beperken, vinden de asfalteringswerken tijdens twee weekenden plaats waarbij er per weekend in een bepaalde rijrichting wordt gewerkt :

  • Op zaterdag 14 en zondag 15 maart: rijrichting Herent
  • Op zaterdag 21 en zondag 22 maart: rijrichting Leuven 

Doorgaand verkeer tussen Leuven en Herent steeds mogelijk in beide richtingen

Doorgaand verkeer tussen Leuven en Herent blijft tijdens de uitvoering van de werken steeds mogelijk, maar wordt, afhankelijk van het weekend waarin er gewerkt wordt, via versmalde rijstroken (één in elke rijrichting) over de niet afgesloten rijrichting gestuurd.  

Veiligere verkeerssituaties op Nieuwe Mechelsesteenweg en aan knooppunt met E314

Wegen en Verkeer voert tussen begin februari en eind maart verschillende aanpassingen door om de verkeerssituatie op de Nieuwe Mechelsesteenweg en aan het knooppunt met de E314 veiliger te maken. Het vervangen van de toplaag asfalt vormt samen met het plaatsen van een nieuw portiek voor verkeerslichten op 23 maart een laatste fase van de aanpassingswerken.