Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Mechelsesteenweg (N1) en rotonde Cargovil van 3 tot 14 juni 2024

Asfalteringswerken op Mechelsesteenweg (N1) en rotonde Cargovil van 3 tot 14 juni 2024

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert van maandag 3 juni tot en met vrijdag 14 juni 2024 asfalteringswerken uit op de Mechelsesteenweg (N1) tussen de Havendoklaan en de rotonde aan de Kluitingstraat. Ook de rotonde met de Woluwelaan (R22) aan Cargovil wordt vernieuwd. De aannemer werkt in twee fasen overdag tussen 6u en 18u. De eerste fase richt zich op de Mechelsesteenweg richting Eppegem/Zemst en start op 3 juni. Zodra deze fase is afgerond, begint de tweede fase richting Vilvoorde. Elke fase duurt maximaal een week, afhankelijk van de werf- en weersomstandigheden.

Mechelsesteenweg blijft open voor verkeer richting Vilvoorde

Tijdens de werken wordt telkens één weghelft ingenomen. Verkeer richting Vilvoorde blijft steeds mogelijk op de Mechelsesteenweg (N1). Lokaal en doorgaand verkeer vanuit Vilvoorde richting Eppegem/Zemst wordt omgeleid. via Heldenplein, Stationlei, Benoit Hanssenslaan, Luchthavenlaan, rotonde De Vuist, Woluwelaan, Houtemsesteenweg, Damstraat en Kluitingstraat. Zwaar vrachtverkeer (> 3,5 ton) wordt omgeleid via rotonde De Vuist, Luchthavenlaan, snelweg E19, Robert Schumanlaan en Damstraat. 

Voetgangers en fietsers blijven het voetpad en fietspad gebruiken, maar mogen de Mechelsesteenweg tijdens het asfalteren niet oversteken. 

De dienstregeling van buslijn 282 van De Lijn ondervindt eveneens hinder. Voor actuele informatie kunnen reizigers terecht op delijn.be/routeplanner, de app van De Lijn of contact opnemen via 070 220 200 (€0,30/minuut). 

Tijdens de werken geldt er een parkeerverbod in de werfzone. Per fase wordt een weghelft ingenomen en ligt de rijweg na het frezen 10 tot 12 cm lager. Tijdens het asfalteren zullen de inritten van bedrijven langs de Mechelsesteenweg tijdelijk niet bereikbaar zijn. De exacte dagen van asfaltering zijn afhankelijk van het weer. Bedrijven in de werfzone houden we via onze webpagina op de hoogte.  

Opknapbeurt voor de Mechelsesteenweg

De bovenste asfaltlagen van de rijweg en de rotonde worden afgefreesd en vervangen door een nieuwe asfaltlaag met verse wegmarkeringen. Eerder werden al de Woluwelaan en de fietspaden rondom Cargovil vernieuwd. Nu is de Mechelsesteenweg aan de beurt.

Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/vilvoorde