Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op John F. Kennedylaan (R4) aan ArcelorMittal vanaf 17 april

Asfalteringswerken op John F. Kennedylaan (R4) aan ArcelorMittal vanaf 17 april

Vernieuwd wegdek voor meer rijcomfort
Het wegdek op de John F. Kennedylaan wordt opgeknapt, ter hoogte van het bedrijventerrein van ArcelorMittal. In de rijrichting van Zelzate legt de aannemer een nieuwe laag asfalt aan over een afstand van 900 meter. In de andere rijrichting, richting Gent, komt er over een afstand van 250 meter nieuw asfalt. Met de nieuwe laag asfalt verbetert het rijcomfort.

Werken vanaf maandag 17 april
Op maandag 17 april, na de paasvakantie, starten de werken. Als alles vlot verloopt, zijn de werken op dinsdagavond 25 april achter de rug. Het bedrijventerrein van ArcelorMittal blijft tijdens de werken wel steeds bereikbaar.

Verkorte afslagstrook naar ArcelorMittal richting Gent
Tijdens de werken wordt de afslagstrook naar ArcelorMittal verkort, in de rijrichting van Gent. Op de afslagstrook geldt ook een snelheidsbeperking van 30 km/u.
Van donderdag 20 tot en met dinsdag 25 april kan verkeer vanuit Gent ook niet linksaf naar het bedrijventerrein: de afslagstrook is dan afgesloten. Het verkeer rijdt daarom verder, tot aan de rotonde Cosmos. Aan de rotonde draaien ze om, richting Gent, om zo de verkorte afslagstrook richting ArcelorMittal te nemen.
Op de John F. Kennedylaan rijdt het verkeer tijdens de werken op één rijstrook, in elke rijrichting, aan een verminderde snelheid van 50 km/u.

Hinder voor fietsers en autoverkeer op R4
Tijdens de werken volgen fietsers naar Zelzate een omleiding vanaf Sint-Kruis-Winkel via de Kattenhoekstraat, Albert De Smetstraat, Groenstraat, Walderdonk (N449), het fietspad naast en onder de rotonde en het dubbelrichtingsfietspad langs de John F. Kennedylaan (R4). Fietsers van Zelzate naar Gent ondervinden geen hinder van de werken.
De fietsoversteek aan ArcelorMittal is tijdens de werken niet toegankelijk. Fietsers rijden om via de rotonde Cosmos.

 Meer info is te vinden op wegenenverkeer.be/gent.