Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Edingsesteenweg in Asse: omrijden van donderdagavond 23 tot vrijdagochtend 24 november

Asfalteringswerken op Edingsesteenweg in Asse: omrijden van donderdagavond 23 tot vrijdagochtend 24 november

In de nacht van donderdag op vrijdag krijgt de Edingsesteenweg (N285) in Asse een nieuwe asfaltlaag. De aannemer werkt tussen de zijstraten Keierberg en Zavelput, een stuk van ongeveer 500 meter. De gewestweg wordt tussen de op-en afritten van Ternat en de Steenweg (N9) één nacht volledig afgesloten, gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding. De op-en afritten aan Ternat blijven bereikbaar.

Nieuwe asfaltlaag

Sinds begin oktober is Wegen en Verkeer aan het werk op de Edingsesteenweg tussen Keierberg en Zavelput. Een aannemer verwijderde alle oude betonplaten en bouwde een nieuw wegdek op. Als laatste stap krijgt het stuk een nieuwe asfaltlaag. Om de werken uit te voeren, moet de hele werfzone worden afgesloten voor verkeer van donderdagavond 23 november 19u00 tot vrijdagochtend 6u00. Daarna gaat de werfzone opnieuw open en is alle hinder voorbij.

Omleiding en enkele zijstraten afgesloten

  • Gemotoriseerd verkeer volgt tijdens de afsluiting een omleiding op de Edingsesteenweg via Kalkoven, Nerviërsstraat, Gentsesteenweg, Brusselbaan, Fosselstraat, Bellestraat.
  • De zijstraten Zavelput, Enodeweg, Keierberg van de Edingsesteenweg worden afgesloten voor een nacht en kunnen langs de gewestweg niet meer in- of uitrijden.
  • Zwaar verkeer rijdt om via knooppunt Groot-Bijgaarden op de E40. Fietsers en voetgangers moeten geen omleidingen volgen, zij kunnen gewoon voorbij de werken. Ook de bussen van De Lijn ondervinden hinder, de laatste informatie is altijd beschikbaar aan de bushalte of op de website en app van De Lijn. 

Actuele info op wegenenverkeer.be/asse.