Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op de Naamsesteenweg afgerond: steenweg opnieuw open voor verkeer

Asfalteringswerken op de Naamsesteenweg afgerond: steenweg opnieuw open voor verkeer

De ingrijpende asfalteringswerken op de Naamsesteenweg (N251) zitten er op. Sinds begin juli was een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de 2,5 kilometer lange zone tussen de ring rond Leuven en de E40-brug in Heverleebos. In verschillende fases kregen het wegdek, de fietspaden en de parkeerstroken een grondige opknapbeurt. Vanavond gaat de Naamsesteenweg opnieuw open voor verkeer. 

Naamsesteenweg opnieuw open voor vracht- en autoverkeer

De laatste asfalterings- en belijningswerken van de afgelopen dagen zijn volgens planning verlopen. Met uitzondering van de fietspaden in fase 3 tussen het kruispunt met de Leopold III-laan en de parking Bierbeekpleindreef, zijn de werken nu dan ook afgerond. In de loop van vrijdagavond 23 augustus haalt de aannemer alle verkeerssignalisatie weg en wordt de Naamsesteenweg opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

Fietsers week langer omgeleid

In de zone tussen de Leopold III-laan en de brug van de E40 voert de aannemer in de week van 26 augustus lokaal nog werken uit aan de fietspaden. Om fietsers een veilige en vlotte doorgang te kunnen geven, worden enkele putdeksels en borduren hersteld. De huidige omleiding voor fietsers vanuit Namen langs Bierbeekpleindreef, Dennenlaan, via Konijnenpijp onder E40 naar Herendreef, Beukenlaan, Huttelaan en Waversebaan blijft daardoor nog een week langer staan. Wie vanuit Leuven fietst, volgt de omleiding in omgekeerde richting. 

 Naadloze afwerking voor Naamsesteenweg na vele lokale verbeteringen

De afgelopen jaren werden er verschillende verbeteringen doorgevoerd op de Naamsesteenweg. Zo zijn de fietspaden en de rijweg richting Oud-Heverlee vernieuwd, is de verkeersveiligheid op het Lodewijk Engelbertus Van Arenbergplein verhoogd, en zijn diverse bushaltes toegankelijk gemaakt met verhoogde perrons. Met deze asfalteringswerken gaf het Agentschap Wegen en Verkeer de hele Naamsesteenweg op Leuvens grondgebied, van aan de ring tot de parking aan Heverleebos, een volledige opfrisbeurt. 

In afwachting van een volledige herinrichting - de Stad Leuven leidt een studie om de Naamsesteenweg in de toekomst leefbaarder en verkeersveiliger te maken - blijft de steenweg op die manier in goede staat.