Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan (N116) in Deurne vanaf 6 november

Asfalteringswerken op Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan (N116) in Deurne vanaf 6 november

Vanaf maandag 6 november 2023 voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit aan het wegdek van de Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan (N116) in Deurne. De werken duren onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden tot donderdag 16 november en worden in drie fases uitgevoerd.
 
Het wegdek van de Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan is aan vernieuwing toe. In het voorjaar van 2023 liet AWV er reeds enkele dringende asfaltherstellingen uitvoeren. Vanaf maandag 6 november krijgen drie bijkomende zones op de N116 een nieuwe asfaltlaag.

Werken in drie fases

De werken starten vanaf maandag 6 november en duren, onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden, tot donderdag 16 november. De aannemer werkt in drie fases om de verkeershinder zo beperkt mogelijk te houden:

  • Fase 1 – van 6 november 07.00 uur tot 8 november 07.00 uur: van huisnummer 324, ter hoogte van het kruispunt met de Dassastraat, tot de bocht van de Boterlaarbaan met de Van Strydoncklaan richting Wommelgem;
  • Fase 2 - van 8 november 07.00 uur tot 9 november 07.00 uur: de werfzone situeert zich op dezelfde locatie van fase 1, maar aan de overzijde van de weg, in de richting van Antwerpen;
  • Fase 3 - van 14 november 07.00 uur tot 16 november 06.00 uur: van de bocht Boterlaarbaan/Van Strydoncklaan tot aan de tramkeerlus in Silsburg, in de richting van Wommelgem.

Verkeershinder en omleidingen

Tijdens fase 1 en 2 volgt het gemotoriseerd verkeer richting Wommelgem een omleiding via de Florent Pauwelslei – Herentalsebaan (N116a). De Dassastraat is tijdens de eerste fase van de werken niet bereikbaar vanaf de N116. Tijdens de derde fase geldt geen omleiding en kan het doorgaand gemotoriseerd verkeer versmald passeren via 1x1 rijstroken. Fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden. Tussen fase 2 en 3, van donderdag 9 november 07.00 uur tot dinsdag 14 november 07.00 uur, is er geen hinder voor het verkeer.

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.