Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken op A11 tussen complex Brugge-Zeehaven en Roskambrug vanaf dinsdag 24 juni

Asfalteringswerken op A11 tussen complex Brugge-Zeehaven en Roskambrug vanaf dinsdag 24 juni

Het wegdek van de A11 wordt hersteld door een aannemer, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer. Het asfalt van de linkerrijstrook wordt vernieuwd tussen Brugge-Zeehaven (nr. 9 op A11) en de Roskambrug. Ook het wegdek op de rotonde in Westkapelle, met de Natiënlaan (N49) en de Dudzelestraat (N376) wordt vernieuwd. De werken zorgen voor lichte hinder voor het verkeer.

Plaatselijk nieuw asfalt op A11

Het wegdek van de A11 richting Brugge wordt plaatselijk vernieuwd, tussen de afrit Brugge-Zeehaven (nr. 9 op A11) en de Roskambrug over het Boudewijnkanaal in Dudzele, Brugge. Over een afstand van bijna 3,5 kilometer wordt het asfalt van de linkerrijstrook plaatselijk vernieuwd, daar waar er herstellingen nodig zijn.

Om de hinder voor het verkeer te beperken, worden deze werken ‘s nachts uitgevoerd. De aannemer werkt van donderdagavond 27 juni 20 uur tot vrijdagochtend 28 juni 5 uur. Hierna zijn de twee rijstroken op de A11 weer beschikbaar voor het verkeer.

Nieuw asfalt op rotonde in Westkapelle

Daarnaast werkt de aannemer op de rotonde in Westkapelle, op de kruising van de Natiënlaan (N49) met de Dudzelestraat (N376). Hier wordt het asfalt ook plaatselijk hersteld, op de buitenste rijstrook van de rotonde.

De aannemer werkt op de rotonde vanaf dinsdag 24 juni tot en met vrijdag 28 juni, telkens van 7 uur ‘s morgens tot 18 uur ‘s avonds.

Het verkeer op de Natiënlaan en Dudzelestraat, uit beide richtingen, moet voor de rotonde al rijden op de linkerrijstrook. Op de rotonde zelf rijden zij op de binnenste rijstrook.

Plaatselijke herstellingen langs A11

Tot slot herstelt de aannemer het asfalt nog op de A11, in beide rijrichtingen en zowel op het linker- als het rechterrijvak, daar waar het wegdek versleten of verzakt is. Dat doet hij tussen het op- en afrittencomplex Knokke-Heist (nr. 18 op A11) en de Roskambrug. Zo verhoogt het comfort voor chauffeurs. Hier zal de aannemer werken met een mobiele werfzone, die stilaan vooruit beweegt. We vragen chauffeurs om voorzichtig en aandachtig te blijven ter hoogte van deze werfzone.