Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken fase 2 IJzeren Bareel (N50) in Spiere-Helkijn tijdelijk stilgezet, volgende fase van start op 9 januari

Asfalteringswerken fase 2 IJzeren Bareel (N50) in Spiere-Helkijn tijdelijk stilgezet, volgende fase van start op 9 januari

De tweede fase van de asfalteringswerken op de IJzeren Bareel (N50), tussen het industriepark en de Jacquetbosstraat in de rijrichting van Doornik, worden tijdelijk stilgezet. Het koude weer verhindert er momenteel de aanleg van asfalt. De werken worden hervat in het voorjaar van 2023. Vanaf maandag 9 januari gaat het Agentschap Wegen en Verkeer wel gewoon van start met de riolerings- en asfalteringswerken aan het kruispunt van de Jacquetbosstraat met de Catoirelaan.

Uitstel fase 2

Omdat de asfalteringswerken op de N50 tussen Kortrijk en Doornik - fase twee van de werkzaamheden, tussen het industriepark en de Jacquetbosstraat in de rijrichting van Doornik, niet meer afgewerkt kunnen worden voor de winter, zal de werfzone opgeruimd worden. Hierdoor kan er tijdelijk opnieuw verkeer in beide richtingen worden toegelaten. Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal deze zone afgewerkt worden.

Fase 3 kruispunt zijde Dottenijs vanaf 9 januari

De geplande werken aan het kruispunt van de Jacquetbosstraat met de Catoirelaan, aan de zijde van Dottenijs - fase drie van de werkzaamheden, zullen echter aanvatten zoals gepland, op maandag 9 januari. Tijdens deze werken wordt de riolering vernieuwd en het wegdek hersteld. 

Hinder

Vanaf de start van deze werken zal op de IJzeren Bareel (N50) enkel de rijrichting naar Doornik beschikbaar zijn en dit tot het einde van de werken. Voor verkeer dat vanuit Doornik naar Kortrijk moet, zal een omleiding gelden via Grand Route en de N511 tot aan de E403.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/spiere-helkijn.