Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken in en om de tunnel Groenendaal van de Brusselse buitenring (R0)

Asfalteringswerken in en om de tunnel Groenendaal van de Brusselse buitenring (R0)

Vanaf maandagavond 24 juni (20u) start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met asfalteringswerken in en om de tunnel Groenendaal en dit tot en met vrijdagochtend 28 juni (6u). De aannemer werkt enkel 's avonds en 's nachts, tijdens de weekdagen. Het Vlaams Verkeerscentrum informeert weggebruikers via de dynamische borden van de Brusselse ring.

Eind april werden deze laatste asfalteringswerken uitgesteld door te koude temperaturen. De rijstroken van de parallelweg in Strombeek-Bever/Wemmel aan Expo C richting Jette kregen toen al een opknapbeurt, samen met de volledige rechterrijstrook van de E19 aan Brucargo in de richting van Antwerpen ter hoogte van de Luchthavenlaan. 

4 nachten werken in en om tunnel Groenendaal 

De aannemer werkt vanaf maandagavond 24 juni (20u) op de Brusselse buitenring vanaf de uitrit van de tunnel Groenendaal richting Zaventem tot aan de grens met Oudergem. De rijstroken van de buitenring en de oprit van Groenendaal (Hoeilaart) krijgen een opknapbeurt. 

Weggebruikers houden best rekening met de afsluiting van de koker van de buitenring van de tunnel Groenendaal voor al het verkeer in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 juni tussen 20u en 6u ‘s ochtends. 

Bij de afsluiting van de oprit Groenendaal naar de buitenring (R0) in de avond/nacht van dinsdag 25 juni op woensdag 26 juni geldt er een omleiding via de binnenring richting Waterloo om een keerbeweging te maken ter hoogte van Argenteuil. 

Van woensdagavond 26 juni (20u) tot donderdagochtend 27 juni (6u) wordt ook de op- en afrit van Hoeilaart afgesloten, nl de Sint-Jansbergdreef en de Leopold II-laan. Adviesroute voor lokaal verkeer in beide richtingen: Terblokstraat/Brusselsesteenweg - Marcel Félicéstraat - Joseph Denayerstraat - Jezus-Eiksesteenweg - Vuurgatstraat - Kersenbomenlaan - E411.

> Hinder en werken R0 Hoeilaart in kaart