Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken Bergensesteenweg 28 oktober

Asfalteringswerken Bergensesteenweg 28 oktober

Op donderdag 28 oktober vinden er afsluitende asfalteringswerken plaats op de Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. De Bergensesteenweg wordt vanaf donderdagmorgen tot vrijdagmorgen ter hoogte van de kruispunten met de Georges Wittouckstraat en de Olmenlaan in beide richtingen afgesloten. Voor gemotoriseerd verkeer en voor fietsers worden er omleidingen ingesteld. De asfalteringswerken vormen het sluitstuk van de eerste fase van de herinrichting van de Bergensesteenweg. Volgens de huidige planning starten de werken van fase 2 vanaf het voorjaar 2022.

Bergensesteenweg afgesloten in beide richtingen

De asfalteringswerken gebeuren op het stuk tussen het kruispunt met de Olmenlaan en dat met de Georges Wittouckstraat. Om de werken vlot en veilig te kunnen uitvoeren wordt de Bergensesteenweg vanaf donderdagochtend 28 oktober (6u) tot vrijdagochtend 29 oktober (tot voor aanvang van de ochtendspits) volledig afgesloten in beide richtingen. Alle verkeer wordt plaatselijk omgeleid.
 

Lokale omleidingen voor fiets- en autoverkeer

Auto- en vrachtverkeer houdt tijdens de asfalteringswerken best rekening met extra reistijd en hinder. Wie in de richting van Brussel rijdt, wordt omgeleid via de Ruisbroeksesteenweg, de Golden Hopestraat, de Groot-Bijgaardenstraat en de Eugène Ghijsstraat. In de omgekeerde richting, naar Zuun en Halle, wordt het verkeer via de Jan Vanderstraetenstraat, de Frans Timmermansstraat, de Georges Wittouckstraat en de Frederik Coevoetstraat gestuurd. Op beide omleidingsroutes geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur.
 
Ook fietsers worden via lokale omleidingen veilig langs de werken gestuurd.
 

Bergensesteenweg vrijdagochtend opnieuw volledig opengesteld

>
Vrijdagochtend zijn de werken afgerond en is er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk op de Bergensesteenweg in beide richtingen. Ook het verkeer richting Halle, dat de voorbije maanden heel wat hinder ondervond door het afsluiten van de Bergensesteenweg en de te volgen lokale omleiding, moet niet langer omrijden.
 

Tweede fase herinrichting vanaf voorjaar 2022

Vanaf het voorjaar van 2022 start Wegen en Verkeer met een tweede fase van de herinrichting van de Bergensesteenweg. Er wordt dan gewerkt ter hoogte van het kruispunt met de Ruisbroeksesteenweg. De voorbereidingen voor die tweede fase zijn op dit moment volop aan de gang. Zodra er meer duidelijkheid is over de hinder en de precieze timing, informeert Wegen en Verkeer de directe omgeving.