Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringswerken Albrecht Rodenbachstraat (N50) in Oostkamp

Asfalteringswerken Albrecht Rodenbachstraat (N50) in Oostkamp

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf maandag 19 juni met werkzaamheden op de Albrecht Rodenbachstraat (N50) in Oostkamp, ter hoogte van Sport- en Cultuurcentrum De Valkaart. Tijdens de werken wordt het gearceerde deel asfalt tussen het fietspad en de rijweg van de N50 in de richting van het Europaplein weggenomen en vervangen door een groenzone. De werken duren onder voorbehoud van goede weersomstandigheden tot vrijdag 14 juli.

“De gearceerde geasfalteerde zone tussen het fietspad en de rijweg op de Albrecht Rodenbachstraat (N50) wordt vervangen door een groenzone. Bovendien wordt het fietspad, dat nu 1m25 breed is, verbreed tot 1m75”, licht Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters toe. “Dit komt zowel de veiligheid als het comfort van de fietser ten goede.”

Hinder

Tijdens de werkzaamheden zal het verkeer dat uit beide richtingen komt met behulp van tijdelijke verkeerslichten beurtelings kunnen blijven doorrijden op de Albrecht Rodenbachstraat (N50). De fietsers die de A. Rodenbachstraat willen vermijden, kunnen als alternatief de trage wegen binnen domein De Valkaart gebruiken, dit via de toegangen van de Stationsstraat en de Guido Gezellestraat.”

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/oostkamp.