Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfalteringen op Humaniteitslaan: omleiding richting Ruisbroek vanaf donderdag 5 september

Asfalteringen op Humaniteitslaan: omleiding richting Ruisbroek vanaf donderdag 5 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer start volgende week maandag 2 september met asfalteringswerken in de Humaniteitslaan (N266) en in de W. A Mozartlaan. Over een periode van ongeveer twee weken krijgt het wegdek een grondige opknapbeurt. Om de hinder voor de vele bedrijven te beperken, wordt er in vier verschillende zones gewerkt. Onder voorbehoud van onvoorziene weers- en werfomstandigheden, zitten de werken op zaterdag 14 september erop.

Werken in vier zones

Om de hinder en de impact voor de bedrijven te beperken, werkt de aannemer in vier verschillende zones. Van maandag 2 september tot en met vrijdag 6 september wordt de rotonde aan het einde van de W. A. Mozartlaan aangepakt. Het wegdek in de W. A. Mozartlaan wordt vernieuwd in het weekend van 6 tot 9 september. De Mozartlaan is dan volledig afgesloten voor auto- en vrachtverkeer vanaf vrijdagavond 19u tot maandagochtend 6u. De werken in de Humaniteitslaan, rijrichting Ruisbroek, vinden plaats van donderdag 5 tot en met zaterdag 14 september terwijl de rijrichting Brussel aan de beurt is van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september. 

» Een overzicht van de hinder per zone

Omleiding via E19

Tijdens de asfalteringswerken op de Humaniteitslaan gelden er enkele aangepaste verkeersmaatregelen. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruikmaken van het fietspad aan de overkant van de werfzone. Auto- en vrachtverkeer richting Sint-Pieters-Leeuw/Ruisbroek volgt vanaf donderdag 5 september tot en met zaterdag 14 september een omleiding via de E19. Verkeer in de richting van Brussel kan altijd langs de werfzone op de Humaniteitslaan doorrijden. 

Bredere fietspaden, nieuwe oversteekplaats en opknapbeurt wegdek

De asfalteringswerken zijn het sluitstuk van de heraanleg en het onderhoud van de Humaniteitslaan waarmee Wegen en Verkeer in het najaar van 2023 startte. Aan de westkant van de Humaniteitslaan werd een breder enkelrichtingsfietspad aangelegd, afgescheiden van het autoverkeer door een groen- en parkeerzone. Ter hoogte van de W. A. Mozartlaan zorgt een nieuwe oversteekplaats voor veiligere oversteekmogelijkheden voor fietsers en voetgangers over de drukke Humaniteitslaan. De bushalte ‘Mozart’ kreeg tot slot een verhoogd perron zodat alle gebruikers van het openbaar vervoer comfortabel op en af de bus kunnen stappen.