Overslaan en naar de inhoud gaan

Asfaltering en afwerking kruispunt Rekem

Asfaltering en afwerking kruispunt Rekem

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt komende week het kruispunt van de Steenweg x Populierenlaan x Frans Kusterslaan in Lanaken verder af. Op maandag 18 september 2023 worden er asfaltwerken uitgevoerd. Vervolgens dienen er nog verdere afwerkingen en verkeerslichtenregelingen te gebeuren. Het aangepaste kruispunt tussen Maasmechelen en Lanaken zal veel veiliger, duidelijker en vlotter zijn voor alle weggebruikers.

Nieuw asfalt op Steenweg x Populierenlaan x Frans Kusterslaan

Sinds begin augustus wordt er aan het kruispunt Steenweg x Populierenlaan x Frans Kusterslaan in Lanaken gewerkt. De bypass met oversteek is intussen verwijderd en de fietsvoorzieningen zijn vernieuwd. De oversteekbewegingen van fietsers en de toeristische doorsteek naar Rekem zullen veel veiliger kunnen verlopen.

De werken zitten goed op schema en nu alle structurele aanpassingen erop zitten, kan het kruispunt opnieuw geasfalteerd worden. Die werken duren één dag. Na de asfaltwerken volgen ook nieuwe markeringen en worden de verkeerslichten opnieuw afgesteld. 

De verkeerslichten worden omgebouwd naar een slimme lichtenregeling, om een veilige en vlotte verkeersdoorstroming te optimaliseren. Die afstelling moet vanuit alle richtingen en voor alle weggebruikers uitvoerig getest worden. Op maandag 25 september zijn de werken klaar en kan iedereen het kruispunt volgens de aangepaste rijbewegingen gebruiken.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer op 18/09, zijstraten afgesloten, fietsomleiding

Tijdens de asfaltwerken op 18 september wordt er opnieuw beurtelings verkeer over één rijstrook met tijdelijke verkeerslichten ingevoerd. De werken worden tussen 8 en 18 uur uitgevoerd. Gemotoriseerd verkeer dient dus rekening te houden met wachttijden, vooral tijdens de spitsuren. Het wordt aangeraden om voldoende tijd uit te trekken, verplaatsingen uit te stellen of op een andere manier naar de bestemming te gaan. 

Verder blijven de geldende maatregelen van kracht tot maandag de 25ste. De aantakkingen van de Steenweg met de Frans Kusterslaan en Populierenlaan blijven afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers worden rond de werfzone geleid en er zijn aangepaste dienstregelingen van De Lijn. Voertuigen worden best tijdig buiten de werfzone geparkeerd.

Wanneer de verkeerslichten afgesteld en getest worden, zal het verkeer opnieuw kortstondig over aangepaste rijstroken geleid worden.

Weersgevoelig
Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.