Overslaan en naar de inhoud gaan

Arnold-Sauwenlaan (N742) in Dilsen-Stokkem vrijdagnacht 26 augustus onderbroken voor asfaltvernieuwing

Arnold-Sauwenlaan (N742) in Dilsen-Stokkem vrijdagnacht 26 augustus onderbroken voor asfaltvernieuwing

De werken op de Arnold-Sauwenlaan zitten goed op schema. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt hier de rijweg en er komen veilige fietspaden. In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus 2022, tussen 20u30 en 8u, krijgt de rijweg een nieuwe toplaag asfalt. Dit in de zone tussen de Rijksweg (N78) en het kruispunt Langs de Graaf x Brammert. De huidige omleiding via Nieuwe Weerd en Oude-Kerkstraat/Stokkemerbaan loopt dan in beide richtingen. Fietsers blijven aan de noordzijde van de Arnold-Sauwenlaan fietsen. Vanaf 31 augustus verplaatst de werfzone zich naar de zuidzijde tussen de kruispunten Langs de Graaf/Brammert en Nieuwe Weerd.

Nieuwe fietspaden en rijweg in asfalt

Langs weerskanten van de Arnold-Sauwenlaan komen conforme fietspaden. De fietspaden worden voorzien in asfalt, zijn twee meter breed en liggen verhoogd tegen de rijweg. Dankzij de nieuwe fietspaden zullen fietsers straks veiliger kunnen fietsen in Stokkem, zowel richting de scholen, het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd of het toeristisch fietsroutenetwerk langs de Maasvallei. Samen met de fietspaden vernieuwt AWV ook de rijweg over de volledige breedte in asfalt.

Vrijdagnacht asfalteringswerken 

In de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 augustus tussen 20u30 en 8u wordt de Arnold-Sauwenlaan, de zone tussen de Rijksweg en het kruispunt Langs de Graaf x Brammert, geasfalteerd. De rijweg krijg een nieuwe toplaag in asfalt. Deze vernieuwing zorgt voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker.

Minderhinder-maatregelen: avond- en nachtwerk, omleiding in beide richtingen

De Arnold-Sauwenlaan, tussen de Rijksweg en het kruispunt Langs de Graaf x Brammert, wordt volledig afgesloten. Om de verkeershinder te milderen, wordt er ’s avonds en ’s nachts gewerkt. 

  • De huidige omleiding via Nieuwe Weerd, Medaerstraat, Koeweerd, Stokkemerbaan en Oude-Kerkstraat zal in beide richtingen lopen. 
  • Fietsers blijven aan de noordzijde van de Arnold-Sauwenlaan fietsen in beide richtingen, zoals nu al het geval is. 
  • Alle zijstraten in de zone lopen dood aan de Arnold-Sauwenlaan.

Vanaf 31 augustus: eenrichtingsverkeer richting het veer

Op 31 augustus wordt de zone vanaf de Rijksweg (N78) tot en met het kruispunt Langs de Graaf x Brammert volledig opengesteld voor alle verkeer. Vanaf dan verplaatst de werfzone zich naar de zuidzijde, voorbij het kruispunt Langs de Graaf x Brammert tot aan het kruispunt met Nieuwe Weerd.

  • In die zone geldt dan eenrichtingsverkeer richting het veer in Meeswijk. 
  • Verkeer richting Stokkem blijft de omleiding via de Nieuwe Weerd, Medaerstraat, Koeweerd, Stokkemerbaan en Oude-Kerkstraat volgen. 
  • De zijstraat Daalderdijk blijft maximaal open, maar bestuurders moeten mee het eenrichtingsverkeer volgen.
  • Fietsers fietsen in beide richtingen aan de noordzijde waar niet wordt gewerkt.
  • De Lijn past haar dienstverlening aan, meer info via www.delijn.be.

Deze werken duren vermoedelijk tot en met oktober, hierna volgt nog de noordzijde van deze zone, tussen het kruispunt Langs de Graaf x Brammert en het kruispunt met Nieuwe Weerd. De werken ronden vermoedelijk eind dit jaar af. 

Meer info: www.wegenenverkeer.be/dilsen-stokkem.