Overslaan en naar de inhoud gaan

Anderhalve week extra hinder op E314 tussen complex Aarschot en Bekkevoort richting Lummen

Anderhalve week extra hinder op E314 tussen complex Aarschot en Bekkevoort richting Lummen

anaf maandagochtend 23 augustus (6u.) tot uiterlijk donderdag 2 september werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de E314 aan dringende onderhoudswerken. Tussen beide op- en afrittencomplexen van Aarschot en Bekkevoort worden over een aantal zones op het rechterrijvak en de pechstrook overdag herstellingswerken uitgevoerd. Ter hoogte van de afrit in Bekkevoort wordt ook de asfalt van het linkerrijvak gedeeltelijk vernieuwd.  Deze werf sluit onmiddellijk aan op de werken van de spitsstrook op de E314. Het Vlaams verkeerscentrum verwacht daardoor vooral hinder in de avondspits, omdat er anderhalve week lang over extra 10 km aan 50km/u. zal gereden worden. Lichtpuntje op de E314 is dat de versmalde rijstroken voor de werken aan de spitsstrook tegen eind augustus al een heel stuk ingekort zijn.

> Volg de werken online

Herstellingen verspreid over 10 km: een lange werfzone

Om veiliger te kunnen werken is er beslist om de drie locaties als een volledige werfzone te beschouwen. De locaties waar er gewerkt wordt, volgen elkaar snel op. De aannemer herstelt in een eerste fase tussen 23 en 31 augustus op drie locaties oude opstuikingen in het beton op de rechterrijstrook en de pechstrook. Het beton zal dan een 72 uur nodig hebben om uit te harden. Nadien volgt lokaal een overlaging met asfalt. 

In een tweede fase, van 1 op 2 september wordt er ter hoogte van het complex Bekkevoort gewerkt om een uitzetvoeg te plaatsen op de linkerrijstrook. Het verkeer wordt dan tijdens een volledige dag naar de rechterrijstrook geleid.

 
Tijdens de duur van de werken zal telkens een van beide rijstroken open blijven voor het verkeer.