Overslaan en naar de inhoud gaan

Afwerking plaatselijke asfaltvernieuwing op Kuringersteenweg (N2) richting Hasselt centrum

Afwerking plaatselijke asfaltvernieuwing op Kuringersteenweg (N2) richting Hasselt centrum

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt van donderdag 1 op vrijdag 2 juni nog één nacht aan de Kuringersteenweg in Hasselt, vlak aan het kruispunt met de Crutzenstraat. Het asfalt werd er begin mei al vernieuwd. Voor het plaatsen van een nieuwe voeg en de laatste herstellingen waren de weersomstandigheden toen niet optimaal. Die zien er nu droger en zachter uit. De werken worden opnieuw ‘s nachts uitgevoerd om de impact op doorgaand verkeer rond Hasselt zoveel mogelijk te beperken. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over meer dan 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Plaatsen voeg en afwerking in werfzone Kuringersteenweg nabij Crutzenstraat

Na een plaatselijke asfaltering op de steenweg, nabij de grote ring, dienen er nog enkele werkzaamheden te gebeuren. Er wordt een nieuwe voeg geplaatst tussen de overgang van de verschillende wegdekuitvoeringen waarna de laatste herstellingen kunnen plaatsvinden. 

Voegen verhogen de levensduur van de rijweg en beschermen het nieuwe wegdek. Ze vangen de uitzetting en inkrimping van betonplaten op tijdens de zomer en winter. Zo helpen ze opstuikingen aan het asfalt voorkomen. Die voordelen kunnen enkel gegarandeerd worden wanneer de voeg in de juiste weersomstandigheden aangebracht wordt.

De werken worden donderdagnacht 1 juni 2023 tussen 20 en 6 uur uitgevoerd.

Minderhinder-maatregelen: verkeer op steenweg over één rijstrook, snelheidsbeperking 30 km/u

Tijdens de werkzaamheden gelden opnieuw dezelfde tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Doorgaand verkeer op de steenweg is in beide richtingen mogelijk over één versmalde rijstrook. Verkeer komende uit de Crutzenstraat dient verplicht rechts richting Kuringen aan te houden en kan dus tijdelijk niet links afbuigen richting de grote ring. Verkeer komende van Kuringen kan niet linksaf richting Crutzenstraat indraaien. Vanuit de Zwartveldstraat en de parking van Olympia Hasselt is de steenweg tijdelijk niet bereikbaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur in de werfzone.

Voor voetgangers en fietsers wordt er geen hinder verwacht. Bushalte Crutzenstraat, zijde Olympia, is tijdelijk niet bereikbaar. 

Na de uitvoering van deze werken zullen alle tijdelijke verkeersborden in de werfzone verdwijnen.

Weersgevoelig
Asfalt- en wegenwerken zijn weersgevoelig. De planning kan steeds wijzigen.