Overslaan en naar de inhoud gaan

Afsluiting De Gheeststraat (N9) voor herstellingswerken: 1 tot 3 maart

Afsluiting De Gheeststraat (N9) voor herstellingswerken: 1 tot 3 maart

N9 - Aalst

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert in het weekend van 1 maart dringende herstellingswerken uit op De Gheeststraat (N9) in Aalst. Vanaf De Vilanderstraat tot aan Dovy Keukens zal de N9 volledig afgesloten zijn van vrijdag 20u tot zondag 18u. Doorgaand verkeer kan omrijden via de R41 en de N9

Asfaltherstelling

Het wegdek is beschadigd over de hele breedte van de weg, waardoor een volledige afsluiting noodzakelijk is om de werken te kunnen uitvoeren. Er wordt een nieuwe toplaag in asfalt aangelegd. De asfalteringswerken zelf duren maar enkele uren. Daarna moet het asfalt voldoende afkoelen. Aansluitend worden markeringswerken uitgevoerd. De werken starten op vrijdag 1 maart om 20u en zullen duren tot zondag 3 maart om 18u. Om de werken in het weekend te kunnen afronden zal er ook in de nacht van vrijdag op zaterdag gewerkt worden. Dat zal jammer genoeg enige geluidshinder met zich meebrengen.

Volledige afsluiting

Van vrijdag 20u tot zondag 18u zal De Gheeststraat (N9) volledig afgesloten zijn. Voetgangers kunnen de werfzone passeren. Fietsers volgen een korte omleiding via nabijgelegen straten. Doorgaand verkeer komende van de E40 richting Asse volgt een omleiding via de Capucienenlaan (N9) en R41. Doorgaand verkeer komende van Asse richting de E40 volgt een omleiding via de R41. Lokaal verkeer kan het centrum van Aalst bereiken via nabijgelegen straten en de Zeebergbrug.