Overslaan en naar de inhoud gaan

Afsluiting aantakking Schoolstraat op Nieuwstraat (N76) in Diepenbeek

Afsluiting aantakking Schoolstraat op Nieuwstraat (N76) in Diepenbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 21 augustus 2023 aan het kruispunt Nieuwstraat x Schoolstraat in Diepenbeek. De aantakking van de Schoolstraat op de gewestweg wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Deze aanpassing zal de verkeersveiligheid voor fietsers en andere weggebruikers op de schoolroute verhogen. De werken duren een 3-tal weken met beperkte hinder.

Doodlopende Schoolstraat met veilige fietsaansluiting

De aantakking van de Schoolstraat op de Nieuwstraat wordt tijdens de werkzaamheden opgebroken en ingericht als doodlopende straat. Gemotoriseerde weggebruikers die zich vanuit de Nieuwstraat naar de Schoolstraat willen begeven, kunnen voortaan veilig aan de verkeerslichten afdraaien en via Lutselusplein hun bestemming bereiken. Er wordt verder, vanuit de Schoolstraat, een veilige fietsaansluiting op het dubbelrichtingsfietspad van de gewestweg voorzien en er komt een keerpunt.

Steden en gemeenten brachten de voorbije jaren meer dan 800 knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen in kaart. Op deze locaties in heel Vlaanderen verbeteren we de veiligheid en het comfort voor fietsers en voetgangers. Zo wordt het veiliger en comfortabeler stappen en fietsen naar school.

Minderhinder-maatregelen: verkeer over één rijstrook met snelheidsbeperking

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Gemotoriseerd verkeer op de Nieuwstraat, rijrichting Diepenbeek, wordt lokaal over één rijstrook aan vertraagde snelheid geleid. Vanuit de Nieuwstraat kan men tijdens de werken de Schoolstraat niet langer indraaien. Fietsers worden naar de overkant geleid om de werfzone te kunnen passeren. 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongepaste weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.