Overslaan en naar de inhoud gaan

Afslagstrook op Expresweg (N382) naar Stationstraat in Wielsbeke wordt verlengd

Afslagstrook op Expresweg (N382) naar Stationstraat in Wielsbeke wordt verlengd

Op maandag 17 juni start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met werken op de Expresweg (N382) in Wielsbeke. De aannemer verlengt de afslagstrook richting de Stationstraat. Daarmee zorgt Wegen en Verkeer voor een vlottere en vooral veiligere doorstroming van het verkeer vanuit Waregem tijdens spitsmomenten. Het einde van de werken is voorzien voor eind juli 2024. Tijdens de werken is er hinder voor verkeer richting Oostrozebeke.

Vlotter en veiliger verkeer vanuit Waregem

“Momenteel is er tijdens de spits vaak een lange wachtrij op de Expresweg voor verkeer vanuit Waregem. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties, met auto’s die willen afslaan maar op de Expresweg al stilstaan en aanschuiven”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Daarom verlengt de aannemer de afslagstrook op de Expresweg richting de Stationstraat. “Met die verlenging korten we de wachttijd in en verhogen we de veiligheid”.

Daarnaast wordt de oversteekplaats voor fietsers ook verlegd. Op de huidige locatie zouden fietsers twee rijvakken tegelijkertijd moeten kruisen, en dat is onveilig. De oversteekplaats wordt daarom verplaatst, dichter bij de rotonde. Hier moeten fietsers maar een rijvak kruisen per rijrichting.

Omleiding voor verkeer richting Oostrozebeke

Tijdens de werken, en voornamelijk tijdens de spits, zal er hinder zijn voor het verkeer. Fietsers vanuit Ingelmunster naar de Rijksweg volgen een omleiding via de Molenstraat, Baron van der Bruggenlaan en de Rijksweg. Fietsers vanuit Ooigem naar de Rijksweg rijden om via het fietspad langs de Leie en de 13e Liniestraat.

Voor gemotoriseerd verkeer zal er wel sterke hinder zijn: verkeer vanuit Ingelmunster richting Waregem kan langs de werfzone rijden, maar aan een beperkte snelheid van 50  km/u. Verkeer richting Oostrozebeke volgt dezelfde omleiding als de fietsers.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/wielsbeke.