Overslaan en naar de inhoud gaan

Afbraak Drasopbrug op 23 en 24 september: ernstige hinder op Brusselse ring in Halle

Afbraak Drasopbrug op 23 en 24 september: ernstige hinder op Brusselse ring in Halle

Van zaterdagavond 23 september om 21.00 uur tot zondagochtend 24 september om 9.00 uur breekt het Agentschap Wegen en Verkeer de Drasopbrug over de Brusselse ring (R0) in Halle af. Tijdens de werken wordt de ring tussen het op- en afrittencomplex van Huizingen (nr. 20) en dat van Halle (nr. 21) volledig afgesloten. Bestuurders wordt aangeraden de westelijke ring te vermijden, of om te rijden via Tervuren en Waterloo.

Bepaalde verbindingen afgesloten

Tijdens de werken zullen bepaalde verkeersbewegingen niet mogelijk zijn ter hoogte van het op- en afrittencomplex van Huizingen en dat van Halle. 

Op- en afrittencomplex Huizingen (nr. 20): 

  • Blijft open voor verkeer van en naar Brussel.
  • Geen verkeer mogelijk van en naar Halle/Ittre/Doornik.

Op- en afrittencomplex Halle (nr. 21): 

  • Blijft open voor verkeer van en naar Ittre.
  • Geen verkeer mogelijk van en naar Huizingen/Brussel.
  • De Halleweg, Bleukenstraat en Rodenemweg zijn afgesloten van de N203a.

Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan de omgeving van Halle te vermijden in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 september. Bestuurders die de Brusselse ring toch moeten gebruiken, nemen best de andere kant van de ring via Tervuren en Waterloo om op hun bestemming te geraken.

Nieuwe Drasopbrug vooral gericht op actieve weggebruiker

Sinds augustus 2019 is de brug van Drasop afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het was toen dat een vrachtwagen onder de brug in brand schoot en daarbij een van de stalen liggers ernstig beschadigde. De brug wordt niet gerenoveerd, maar wel volledig vervangen. Daarbij wordt optimaal rekening gehouden met het lokale karakter van de omgeving en de functie van de brug als vlotte en comfortabele fietsverbinding tussen Buizingen en Dworp. Zo komen op de brug twee voet- en fietspaden van telkens 2,5 meter breed. Voor auto’s is in het midden van de weg een strook van 3 meter breed voorzien, zodat automobilisten beurtelings over de brug kunnen rijden. Eens de nieuwe brug gebouwd is, worden er ter compensatie van de gerooide bomen nieuwe bomen aangeplant. Op die manier behoudt de brug van Drasop haar groene karakter. 

> Meer info over de werken