Overslaan en naar de inhoud gaan

Aarschotsesteenweg in Tienen krijgt nieuwe asfaltlaag: weg twee weken volledig afgesloten

Aarschotsesteenweg in Tienen krijgt nieuwe asfaltlaag: weg twee weken volledig afgesloten

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt vanaf maandag 18 september een nieuwe asfaltlaag aan op de Aarschotsesteenweg in Tienen (N223), tussen Rozenhof en Begrafenissen Rummens. De werken duren ongeveer twee weken, tot eind september. De gewestweg wordt volledig afgesloten, het verkeer volgt een omleiding.

Nieuw wegdek 

Een tijd geleden vernieuwde Wegen en Verkeer de fiets- en voetpaden langs de Aarschotsesteenweg in Tienen. Nu is het wegdek zelf aan de beurt. De aannemer vernieuwt alle greppels en putdeksels en legt een nieuwe asfaltlaag aan tussen Rozenhof en Begrafenissen Rummens, een stuk van ongeveer 1,1 kilometer.

Volledig afgesloten

De werken gaan van start op maandag 18 september. Volgens de huidige planning duren ze twee weken, tot eind september. Voetgangers en fietsers zullen geen hinder ondervinden, de voet- en fietspaden blijven toegankelijk. De Aarschotsesteenweg wordt wel volledig afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer. Er wordt in beide richtingen een omleiding aangeduid via Sint-Joris-Winge, Bekkevoort en Glabbeek. Ook buslijnen 485, 585 en 685 volgen een omleiding.

Actuele info op wegenenverkeer.be/tienen.