Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanzienlijke hinder door afsluiting Mechelsesteenweg in beide richtingen tussen de Erpsestraat, net voorbij station van Nossegem en de Leuvensesteenweg.

Aanzienlijke hinder door afsluiting Mechelsesteenweg in beide richtingen tussen de Erpsestraat, net voorbij station van Nossegem en de Leuvensesteenweg.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf maandag 12 september de bovenste laag asfalt op de Mechelsesteenweg in Nossegem tussen de nieuwe verkeerslichten aan de Erpsestraat en het kruispunt met de Leuvensesteenweg. De Mechelsesteenweg wordt 14 dagen tijdens de duur van de werken in beide richtingen volledig afgesloten. Tot aan het einde van de werken op 25 september wordt dan ook aanzienlijke hinder verwacht.

> Actuele informatie over de werken op wegenenverkeer.be/zaventem

700m nieuwe asfaltverharding tot net voorbij station Nossegem

We vernieuwen over een afstand van 700 meter de asfaltverharding van de rijbaan en de aanliggende fietspaden, tussen het kruispunt met de Leuvensesteenweg (N2) en de Erpsestraat. Het 200m aanliggend stuk fietspad ligt tussen de Namenstraat en de Hubert Wauteletstraat in de richting van Nossegem. Het verhoogde fietspad in klinkers in beide rijrichtingen blijft gewoon behouden.

Aanzienlijke hinder verwacht: ook impact voor reizigers aan station van Nossegem

Fietsers en voetgangers kunnen nog langsheen de werfzone doorgaan. Het doorgaand verkeer volgt de omleiding richting Kortenberg via de rotonde aan de Tervuursesteenweg (N227) in Steenokkerzeel naar de Kortenbergsesteenweg om de Leuvensesteenweg te bereiken. Zwaar verkeer +3,5 ton wordt via de snelweg E40 en de Brusselse ring (R0) omgeleid.

Het station van Nossegem ligt net nog in de werfzone en is via de Mechelsesteenweg enkel nog te voet en per fiets bereikbaar. Lokaal autoverkeer kan enkel de kleinere parking van het station aan de Perronstraat bereiken, doordat de gemeente een aantal zijstraten grenzend aan de werfzone tijdelijk als tweerichtingsstraat instelt. In deze straten geldt dan ook een parkeerverbod, zodat auto's in beide richtingen vlot kunnen doorrijden:

  • Hubert Wauteletstraat
  • Joseph D’Hondtstraat
  • Pachthofstraat
  • Burggrachtstraat

De parking tegenover het station grenzend aan de Mechelsesteenweg zal niet kunnen gebruikt worden tot aan het einde van de werken op 25 september.