Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanrijding brug E40 Drongen: Brug stabiel - E40 vanavond terug open

Aanrijding brug E40 Drongen: Brug stabiel - E40 vanavond terug open

Deze namiddag heeft een vrachtwagen met te hoge lading de brug van de Kloosterstraat over de E40 in Drongen aangereden. De onderkant van de brug is ernstig beschadigd. Aan één van de stalen liggers zullen herstellingswerken moeten gebeuren om zwaar verkeer op de brug terug veilig toe te laten. Het verkeer onder de brug op de E40 kan alvast veilig passeren. Na het opruimen van de brokstukken wordt de snelweg richting Brussel  snel terug vrijgegeven. De herstellingswerken zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden. 

Brug stabiel

De schade die een vrachtwagen deze namiddag aan de brug van de Kloosterstraat over de E40 heeft aangebracht heeft de stabiliteit van de brug niet in gevaar gebracht. Wel is het zo dat één van de stalen liggers van de brug geraakt is en dat herstellingswerken noodzakelijk zijn wil er zwaar verkeer over de brug blijven rijden. Voor verkeer onder de brug is er echter geen probleem. De snelweg zal dus kortelings terug vrijgegeven worden voor verkeer.
 

Herstellingswerken

De herstellingen aan de stalen ligger betreffen laswerken om de geraakte lasnaden te verstevigen. Deze werken zullen zo snel mogelijk uitgevoerd worden: ofwel morgen in de loop van de dag ofwel het komende weekend. Daardoor zal er ook gedurende enkele uren hinder zijn voor verkeer richting Brussel. Zolang deze herstelling niet gebeurd is, blijft de brug over de Kloosterstraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.