Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingswerken aan toegang sportcentrum langs Elshoutbaan (N121) in Brasschaat

Aanpassingswerken aan toegang sportcentrum langs Elshoutbaan (N121) in Brasschaat

Vanaf maandag 8 augustus voert een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Elshoutbaan (N121) ter hoogte van sportcentrum Sportoase op de grens van Brasschaat en Schoten. De toegang naar het sportcentrum wordt veiliger gemaakt voor fietsers die het dubbelrichtingsfietspad langs de gewestweg volgen en wagens die in- en uitrijden. De werken duren tot begin september. Verkeer op de Elshoutbaan zal nauwelijks hinder ondervinden van de werken. Fietsers worden ter hoogte van de werfzone over het domein van het sportcentrum geleid. 

Aan de toegang tot sportcentrum Sportoase, langs de Elshoutbaan, is de huidige situatie niet optimaal om conflictsituaties te vermijden tussen fietsers die het fietspad langs de gewestweg volgen, en afslaand autoverkeer. Om de verkeersveiligheid op deze locatie te verbeteren, voert AWV in overleg met de gemeenten Brasschaat en Schoten en de lokale politiezones enkele aanpassingen uit. Zo zal de fietsoversteek iets meer richting het park gelegd worden waardoor automobilisten die in- en uitrijden een beter zicht hebben op overstekende fietsers. 

De fietsoversteek wordt ook verhoogd aangelegd om te verduidelijken dat autoverkeer voorrang moet verlenen aan de fietser. Daarnaast wordt de huidige in- en uitrit ook compacter aangelegd. Tot slot wordt op de Elshoutbaan, komende van Schoten, een gedeelte van het verdrijvingsvlak (weggedeelte gemarkeerd met schuine strepen) voor de linksafslagstrook vervangen door een middeneiland.

Beperkte hinder

Doorgaand verkeer op de Elshoutbaan tussen Brasschaat en Schoten zal nauwelijks hinder ondervinden van de werken. Verkeer in beide richtingen blijft altijd mogelijk. Enkel op de dag dat het nieuwe asfalt wordt aangebracht (momenteel voorzien op 1 september), geldt op de Elshoutbaan tijdelijk beurtelings verkeer. Het dubbelrichtingsfietspad langs de Elshoutbaan blijft steeds open, maar ter hoogte van de werfzone worden fietsers omgeleid over het domein van het sportcentrum. Autoverkeer van en naar het sportcentrum blijft ook steeds mogelijk, maar het in- en uitrijden verloopt beurtelings over één rijstrook. 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/brasschaat.