Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen voor veiliger kruispunt R4/Hoogstraat in Evergem

Aanpassingen voor veiliger kruispunt R4/Hoogstraat in Evergem

Vanaf donderdag 3 december voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aanpassingswerken uit op de R4 (Jaques Paryslaan) aan het kruispunt met de Hoogstraat in Evergem. Voor de veiligheid aan het kruispunt verdwijnt de linksafslagstrook voor het verkeer op de R4 vanuit Gent/Evergem naar de Hoogstraat definitief. Tijdens de werken rijdt het verkeer langs de werfzone over één rijstrook. De werken duren enkele dagen.  

Aanpassingen voor veiliger kruispunt
De linksafslagstrook op de R4 (Jaques Paryslaan) komende van Evergem/Gent ter hoogte van de Hoogstraat in Evergem verdwijnt. De voorsorteerstrook wordt buiten gebruik gesteld door het plaatsen van betonnen rijbaanafscheidingen (New Jerseys) en het verkeerslicht met groene pijl voor linksafslaand verkeer verdwijnt. Door deze ingrepen wil AWV mogelijke kopstaartaanrijdingen aan het kruispunt vermijden. De werken beginnen op donderdag 3 december en zijn klaar op maandag 7 december.

Hoe rijdt het verkeer tijdens de werken?
Het verkeer op de R4 richting E34/Zelzate rijdt ter hoogte van het kruispunt over één rijstrook.  Vanaf de start van de werken zal de linksafslagstrook niet meer bereikbaar zijn.  De fietsers kunnen langs de werfzone passeren.

Hoe rijdt het verkeer na de werken?
Het verkeer rijdt via de nieuwe verbindingsweg (N485a) van het Ovaal van Wippelgem richting Kluizen. Het verkeer kan ook verder doorrijden en via de Pastorijstraat en de Noordlaan (N458) naar de Hoogstraat rijden.