Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen op N58 in Menen tussen kluifrotonde en Moeskroen voor meer verkeersveiligheid

Aanpassingen op N58 in Menen tussen kluifrotonde en Moeskroen voor meer verkeersveiligheid

Op vrijdag 1 juli plaatst een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen werfsignalisatie op de N58 in Menen, tussen de kluifrotonde en de Gentstraat (N43). De rijweg wordt teruggebracht van 2 rijstroken naar 1 rijstrook en de toegelaten snelheid wordt gereduceerd naar 70 km/u. Dit moet de verkeersveiligheid verhogen. 

Snelheid verlagen voor meer veiligheid

Op de N58 gebeuren geregeld ernstige ongevallen doordat weggebruikers van en naar Moeskroen te snel rijden op het huidige wegvak waar 2 rijstroken zijn in beide richtingen.
Op vrijdag 1 juli wordt daarom werfsignalisatie geplaatst vanaf de Gentstraat (N43) (de grens met Vlaanderen) tot aan de kluifrotonde ter hoogte van de op- en afrit E17 om de rijbaan terug te brengen naar 1 rijstrook en dit in beide rijrichtingen. 
Vanaf 1 juli geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.
Nog dit jaar zal deze werfsignalisatie verder uitgebreid worden met definitieve wegmarkeringen.
In de loop van 2023 zal de resterende wegverharding die niet meer in gebruik is verwijderd worden. Ook voor ontharding is een omgevingsvergunning nodig waardoor die werken nog niet meteen kunnen uitgevoerd worden. 

Hinder?

De werfsignalisatie wordt op vrijdag 1 juli geplaatst. Enkel het tweede rijvak zal worden ingenomen met mobiele werfsignalisatie. Verkeer behoudt doorgang op de N58 op 1 rijvak.