Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen kruispunt Noord-Zuidverbinding x Peerderbaan in Hechtel-Eksel

Aanpassingen kruispunt Noord-Zuidverbinding x Peerderbaan in Hechtel-Eksel

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf woensdag 4 oktober 2023 aan de afrit van de Noord-Zuidverbinding die aantakt op de Peerderbaan (N73) in Hechtel-Eksel. Een versmalde middenberm, stopstreep en de reeds aangepaste verkeerslichten zullen de zichtbaarheid op het kruispunt verbeteren. Voor fietsers wordt het dan een stuk veiliger om de afrit voorbij te rijden. De werken duren een 3-tal dagen. Vooral de verkeersdrukte op de rotonde aan de Lommelse- en Hasseltsebaan (N715) zal tijdens de werken toenemen. 

Betere opstelling en zichtbaarheid aan Noord-Zuidafrit in Hechtel

De middenberm op de afrit Noord-Zuid in Hechtel wordt versmald. Zo kunnen gemotoriseerde voertuigen komende uit het Noorden zich beter opstellen en hebben ze meer zicht op aankomende fietsers en het verkeer. Verder worden de haaientanden aan de kruising vervangen door een stopstreep en zullen er 's nachts nog plaatselijke asfalt- en markeringswerken plaatsvinden. 

Ook de driekleurige verkeerslichten aan de afrit werden zopas vervangen door oranje knipperlichten en enkele meters achteruit geplaatst zodat ze de zichtbaarheid aan het kruispunt niet langer hinderen. 

In het kader van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan aan de Peerderbaan en het project Noord-Zuid Limburg zullen er mogelijk in een latere fase meer structurele aanpassingen aan het kruispunt gebeuren. 

Minderhinder-maatregelen: verkeer richting Peer keert op rotonde, afrit afgesloten op 6/10 vanaf 22 uur

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker.

De afrit in Hechtel blijft overdag altijd open voor doorgaand verkeer. Verkeer kan wel enkel richting Hechtel de Peerderbaan oprijden. Verkeer richting Peer dient dus aan de rotonde in Hechtel-Eksel (N73 x N715) te keren. Enkel op 6/10, tijdens de asfaltwerken zal de afrit tussen 22.00 en 05.00 uur afgesloten worden. Verkeer op de Noord-Zuidverbinding wordt dan omgeleid via ‘afrit Eksel'.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn erg weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen.