Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen in functie van verkeersveiligheid op kruispunt Grote Baan (N12) met Kerkstraat (N137) in Ravels

Aanpassingen in functie van verkeersveiligheid op kruispunt Grote Baan (N12) met Kerkstraat (N137) in Ravels

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 30 september aanpassingen uit op het kruispunt van de Grote Baan (N12) met de Kerkstraat (N137) in het centrum van Ravels. De werken duren acht weken en moeten de veiligheid van de actieve weggebruiker op het kruispunt verhogen.

Vandaag is de zichtbaarheid niet optimaal voor bestuurders die vanuit de Kerkstraat (N137) de N12 willen opdraaien. Dat geeft soms conflicten met doorgaand fietsverkeer. Om de verkeersveiligheid van de actieve weggebruikers te verhogen, zorgt AWV voor een herinrichting,” aldus de uittredende Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken. Het dubbelrichtingsfietspad en de oversteekplaats worden verder van de rijbaan aangelegd. Het agentschap verbreedt daarbij de fietspaden naar 2,5 meter.  Daarnaast maakt AWV het kruispunt compacter en overzichtelijker. De rijstrook richting Turnhout wordt bijvoorbeeld plaatselijk versmald. Waar mogelijk onthardt het agentschap de vrijgekomen ruimte. Ten slotte worden de bushaltes ‘Ravels Kerk’ toegankelijker gemaakt. Om de herinrichting te kunnen uitvoeren, verdwijnen een vijftal parkeerplaatsen aan de west- en noordoostzijde van het kruispunt.

Acht weken werken, omleiding voor doorgaand verkeer

De werken starten op maandag 30 september en duren acht weken in totaal. Gedurende die periode zijn de Kerkstraat en het Vennekenspad van de gewestweg afgesloten. Doorgaand gemotoriseerd verkeer tussen Turnhout en Tilburg volgt een omleiding via de R13/Ring rond Turnhout - Steenweg op Baarle-Hertog (N119) - Turnhoutseweg/Langenbergseweg (N260) - A58/E312. Gemotoriseerd verkeer tussen Turnhout en Weelde/Poppel rijdt via de R13 - N119 - Merksplasseweg - Geeneinde - Koning Albertstraat - N12. Plaatselijk verkeer kan de werfzone steeds passeren via tijdelijke lichten. Fietsers volgen lokaal een omleiding via de fietsverbinding door de tuin van de Pastorij - Sint-Servaasstraat - Meiboomlaan - N12.

Weersgevoelige werken

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/ravels.