Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan Ringlaan ter hoogte van kruispunt met Bredabaan (N1) in Merksem

Aanpassingen aan Ringlaan ter hoogte van kruispunt met Bredabaan (N1) in Merksem

Van 7 tot en met 28 november voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Ringlaan in Merksem, ter hoogte van het kruispunt met de Bredabaan (N1). De linksafslagstrook richting N1 wordt verlengd en het betonnen wegdek maakt plaats voor een nieuw wegdek in asfalt. De werken vinden plaats tussen huisnummers 8 en 34. AWV onthardt bovendien de doorsteek tussen beide richtingen op de Ringlaan om er een stuk groene berm aan te leggen.

Om de verkeersdoorstroming op de Ringlaan te verhogen, verlengt AWV de linksafslagstrook richting Bredabaan, van de Kasterveldenstraat tot aan het kruispunt. Daarnaast moeten de werken ook de verkeersveiligheid verhogen. De doorsteek op de Ringlaan, net voor het kruispunt, wordt onthard en mee opgenomen in de groene berm. Het betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt.

Ringlaan richting Bredabaan afgesloten, omleiding voorzien

Gedurende de periode van de werken kan het gemotoriseerd verkeer niet doorrijden op de Ringlaan richting Bredabaan. Van de Kasterveldenstraat tot aan het kruispunt is de baan afgesloten. Er is een omleiding voorzien via de Catershoflaan - Dokter Maurice Timmermanslaan - N1. Ook de bussen van De Lijn volgen een omleiding. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de Ringlaan passeren. 

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/antwerpen.