Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassingen aan fiets- en voetgangersoversteken in Duffel en Putte

Aanpassingen aan fiets- en voetgangersoversteken in Duffel en Putte

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal vanaf volgende week beperkte aanpassingswerken uitvoeren op de Berkhoevelaan (N108) in Duffel en op de Mechelbaan (N15) in Putte. De werken omvatten het vernieuwen van een fietsoversteekplaats en het verplaatsen van een voetgangersoversteek. De werken zullen op beide locaties telkens ongeveer vijf dagen duren. Ter hoogte van de werken moet het verkeer afwisselend over één rijstrook passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Op de Berkhoevelaan (N108) in Duffel wordt vanaf 7 maart de oude fietsoversteekplaats ter hoogte van het kruispunt met de Lindenlei vernieuwd. Het dubbelrichtingsfietspad is ter hoogte van de Lindenlei ontdubbeld in twee enkelrichtingsfietspaden. Daarom moeten fietsers vanuit Lier hier oversteken om verder te rijden naar Duffel centrum. De schuine fietsoversteek wordt haaks aangelegd en conform de huidige regelgeving rond wegmarkeringen. Het fietspad richting Duffel wordt iets verlengd tussen de fietsoversteekplaats en de Lindenlei. Het fietspad langs de N108 krijgt een nieuwe rode accentkleur ter hoogte van de kruising met de Lindenlei.
 
Vanaf 9 maart wordt op de Mechelbaan (N15) in Putte aan het kruispunt met de Alice Nahonstraat de huidige voetgangersoversteek verlegd naar de westelijke zijde van het kruispunt. De ingreep moet de zichtbaarheid van overstekende voetgangers verbeteren. Ter hoogte van het nieuwe zebrapad wordt het voetpad plaatselijk mee vernieuwd.
 
Deze maatregelen werden besproken in de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid (PCV). In dit overlegorgaan onderzoekt AWV samen met lokale besturen en andere mobiliteitspartners kleinschalige maatregelen die de verkeersveiligheid op de Vlaamse gewestwegen verbeteren.

Beperkte verkeershinder

Tijdens de werken blijft op beide locaties steeds doorgaand verkeer mogelijk. Er wordt gewerkt met tijdelijke verkeerslichten, waardoor gemotoriseerd verkeer beurtelings kan blijven passeren. Ook voor fietsers en voetgangers blijft altijd doorgang mogelijk.
 

Weersgevoelig

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen.