Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing verkeerslichten aan kruispunt Liersesteenweg (N10) met Bloemsehoeve en Oude Mechelsebaan

Aanpassing verkeerslichten aan kruispunt Liersesteenweg (N10) met Bloemsehoeve en Oude Mechelsebaan

“Wegen en Verkeer start op dinsdag 8 maart met de werken aan het kruispunt van de Bloemsehoeve en de Oude Mechelsebaan met de Liersesteenweg (N10). Om het aantal gevaarlijke verkeerssituaties gevoelig te verminderen, worden de linksafbewegingen conflictvrij gemaakt voor alle weggebruikers”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Volgens de huidige planning houden de werken nog aan tot en met het einde van de paasvakantie.

Beperkte wijzigingen voor fietsers en voetgangers

De impact van de werken blijft beperkt, omdat er geen ingrepen worden gedaan aan de rijweg zelf. Tijdens de twee dagen van voorbereidende werken op 8 en 9 maart zullen fietsers het kruispunt langsheen de rijweg moeten passeren. Aansluitend wordt er gewerkt aan de bekabeling van de verkeerslichten. Daardoor is er beperkte hinder voor fietsers en voetgangers die het fietspad tijdens de werken even zullen delen. Voor doorgaand auto- en vrachtverkeer zijn er geen wijzigingen. 

 

Extra groene pijl voor verkeer naar links

“Momenteel komen fietsers en wandelaars die de Bloemsehoeve of Oude Mechelsebaan willen oversteken, vaak in conflict met het autoverkeer dat op de Liersesteenweg linksaf wil slaan. Om die situaties verkeersveiliger te maken plaatst Wegen en Verkeer aan de bestaande boogpalen een bijkomend verkeerslicht, met een extra groene pijl voor verkeer dat linksaf wil slaan. Dit zowel voor wie vanuit Aarschot als vanuit Lier komt. Zo verloopt ook het verkeer op de Liersesteenweg zelf een stuk veiliger en kunnen bestuurders zich vlotter verplaatsen tussen Aarschot en Lier”, aldus de minister.