Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing tussenberm tussen fietspad en rijweg op de N715 Eindhovensebaan ter hoogte van de autokeuring

Aanpassing tussenberm tussen fietspad en rijweg op de N715 Eindhovensebaan ter hoogte van de autokeuring

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plaatst vanaf donderdag 7 juli een betonnen tussenberm tussen de rijweg en het fietspad op de N715 Eindhovensebaan in Hechtel-Eksel. De tussenberm verhoogt de veiligheid voor fietsers ter hoogte van de in- en uitritten van de autokeuring. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen 2 dagen duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA worden op een versneld tempo gevaarlijke locaties op gewestwegen weggewerkt en het gebruik van de fiets gestimuleerd. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten. Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Aanpassing fietspad

AWV plaatst een betonnen tussenberm tussen de rijweg en het fietspad op de N715 Eindhovensebaan, en dit over een lengte van ongeveer 60 meter ter hoogte van de autokeuring. Op die manier wordt voorkomen dat voertuigen zich onreglementair opstellen op de fietspaden en wordt een vlotte doorgang voor fietsverkeer gewaarborgd. De werken starten op donderdag 7 juli en duren een 2-tal dagen.

Minderhinder-maatregelen

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruikers. Fietsers en voetgangers dienen op de plaats van de werken over te steken. Het gemotoriseerd verkeer dient ter hoogte van de werken afwisselend gebruik te maken van één rijstrook.     

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.