Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing kruispunt Deinsesteenweg (N466) met de Raapstraat in Drongen

Aanpassing kruispunt Deinsesteenweg (N466) met de Raapstraat in Drongen

Op dinsdag 9 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingswerken aan het kruispunt van Deinsesteenweg (N466) met Raapstraat en de Ernest Solvyndreef in Drongen. Om de verkeersveiligheid te verhogen komen er oversteekplaatsen met verkeerslichten. Het verkeer kan altijd langs de werfzone passeren maar beschikt soms over één rijstrook minder. De werken duren ongeveer een maand. De vooropgestelde timing hangt af van de weersomstandigheden.

Oversteekplaatsen met verkeerslichten
De aannemer start vanaf 9 juni met aanpassingen aan het kruispunt van de Deinsesteenweg (N466) met de Raapstraat en de E. Solvyndreef in Drongen. Aan het kruispunt voert hij enkele aanpassingen uit om de veiligheid bij het oversteken te verhogen op dit kruispunt. Op de steenweg komen oversteekplaatsen met verkeerslichten. Ook het middeneiland wordt aangepast zodat de weggebruikers de weg kunnen oversteken in twee keer. De werken duren ongeveer een maand.

Werken in fasen
Er wordt in verschillende fasen gewerkt. Het verkeer op de Deinsesteenweg (N466) kan altijd door, maar beschikt soms over één rijstrook in plaats van twee. Enkel als er gewerkt op de fietspaden, moeten de fietsers lokaal omrijden. De Raapstraat en de E. Solvynsdreef blijven open tijdens de werken.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/Gent