Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing aan kruispunt van Terhulpensesteenweg met Poelweg in Overijse

Aanpassing aan kruispunt van Terhulpensesteenweg met Poelweg in Overijse

Het Agentschap Wegen en Verkeer past het kruispunt van de Terhulpensesteenweg (N253) met de Poelweg in Overijse aan. Het kruispunt wordt compacter, met rechte hoeken. Dat maakt het kruispunt overzichtelijker voor alle weggebruikers. Ter hoogte van het kruispunt wordt ook een middenberm aangelegd, die voetgangers en fietsers in twee keer helpt oversteken. De werken worden uitgevoerd tussen 1 en 15 december. De toegang tot de Poelweg is twee weken volledig afgesloten. Verkeer volgt een omleiding via de Rozierensesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen zich steeds voorbij de werfzone verplaatsen.

Volg de werken online

Aanleg van middenberm en vernieuwing wegmarkering
De aansluiting van de Terhulpensesteenweg met de Poelweg wordt compacter gemaakt, met rechte hoeken. Dat zorgt ervoor dat het kruispunt overzichtelijker wordt voor alle weggebruikers. Er wordt ook een middenberm aangelegd. Die helpt voetgangers en fietsers (met fiets aan de hand) het zebrapad in twee keer oversteken. De wegmarkeringen en het zebrapad worden ook opnieuw aangebracht. 

Poelweg afgesloten voor twee weken
Tijdens de werken wordt de toegang tot de Poelweg, vanop de Terhulpensesteenweg, volledig afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Zij volgen een omleiding via de Rozierensesteenweg, in beide rijrichtingen. Om de werken veilig uit te voeren, wordt een rijstrook op de Terhulpensesteenweg ingenomen. De aannemer organiseert dit met tijdelijke verkeerslichten die voor de start van de avondspits aan de kant gezet worden. Fietsers en voetgangers kunnen zich ook steeds blijven verplaatsen langs de werfzone.