Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassing aan fietsvoorzieningen thv Gistelbrug en kruispunt Vaartstraat-Keiweg in Oudenburg

Aanpassing aan fietsvoorzieningen thv Gistelbrug en kruispunt Vaartstraat-Keiweg in Oudenburg

Vanaf maandag 9 augustus werkt Wegen en Verkeer aan de rijbaan op de Gistelbrug en het kruispunt van de Vaartstraat (N346) met de Keiweg (N358) in Oudenburg. Daarbij worden verschillende ingrepen gedaan aan de fietsvoorzieningen. Vlaams minister van Mobiliteit en openbare Werken Lydia Peeters: “Sinds de start van deze legislatuur heb ik de verkeersveiligheid van de actieve weggebruikers vooropgesteld, ook nu staan zij centraal in het nieuwe verkeersveiligheidsplan. De geplande ingrepen hier in Oudenburg stellen de fietsveiligheid en fietscomfort voorop. Als we willen dat meer mensen kiezen voor de fiets, zijn dergelijke investeringen van groot belang.” Volgens de huidige planning duren de werken drie weken. Gedurende deze periode is de brug afgesloten voor het verkeer vanuit Oostende. 

Veiligere verkeerssituatie voor fietsers op en rond de brug
De verkeerssituatie aan de Gistelbrug in Oudenburg is toe aan een grondige herinrichting. Vooral voor fietsers is de huidige verkeerssituatie op de brug en het kruispunt van de Vaartstraat (N346) met de Keiweg (N358) niet veilig genoeg. Wegen en Verkeer zal daarom, in samenspraak met de stad Oudenburg, de gemeente Gistel en de provinciale verkeerscommissie, verschillende aanpassingen doen aan de huidige fietsvoorzieningen. Er komt een nieuwe fietssuggestiestrook op de Gistelbrug. Ter hoogte van het Hoevehotel in de Vaartstraat (N346) wordt een nieuwe fietsopstelstrook aangebracht. De verkeerslichten aan het kruispunt worden aangepast zodat de algemene verkeersdrukte afneemt en Wegen en Verkeer voorziet ook een nieuw verkeerslicht met drukknop zodat fietsers veilig kunnen oversteken naar het vrijliggende fietspad aan de Keiweg (N358). 

Brug afgesloten voor het verkeer vanuit Oostende
Tijdens de werken worden de vaste verkeerslichten op het kruispunt uitgeschakeld en vervangen door tijdelijke verkeerslichten die het verkeer op de Vaartstraat (N346) en de Keiweg (N358) over de werfzone begeleiden. Voor het verkeer vanuit Oostende (Oostendse Steenweg (N346)) wordt de brug en het kruispunt volledig afgesloten. Het vrachtverkeer vanuit Oostende volgt een omleiding via de Elisabethlaan (R31) en Torhoutsesteenweg (N33) tot aan de Kanaalstraat (N358). Het autoverkeer vanuit Oostende volgt een plaatselijke omleiding via de Kapittelstraat en de Zandvoordestraat tot aan de Keiweg (N358). Fietsers vanuit Oostende worden omgeleid via de fietsersbrug in Snaaskerke.

Alle informatie over de werken kan u nalezen op www.wegenenverkeer.be/oudenburg.

AANPASSINGEN AAN FIETSVOORZIENINGEN T.H.V. GISTELBRUG EN KRUISPUNT VAARTSTRAAT-KEIWEG