Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassen oversteekplaats Sint-Lievenspoort op Gentse stadsring (R40)

Het Agentschap Wegen en Verkeer is al geruime tijd aan het werk aan de fietsonderdoorgang aan de Gentse Stadsring (R40). Die zal de gevaarlijke bovengrondse oversteekplaats voor fietsers en voetgangers binnenkort vervangen. Aan de andere kant van de stadsring, blijft de oversteekplaats van de Keizervest naar Sint-Lievenspoort nodig en wordt dubbelrichting. Het Agentschap Wegen en Verkeer start met deze aanpassingswerken op maandag 4 mei en deze zullen duren tot in juli 2020. De nieuwe  fietsonderdoorgang langs de Schelde zal klaar zijn deze zomer. Door het tijdig plaatsen van signalisatie kan er vanaf 30 april al hinder zijn.

Wat houden de werken in?

Aanpassen oversteekplaats Sint-Lievenspoort op Gentse stadsring (R40)

Op de Gentse stadsring (R40) wordt de bovengrondse oversteekplaats voor fietsers en voetgangers van Keizervest naar Sint-Lievenspoort dubbele richting gemaakt. Het middeneiland wordt aangepast en aan de beide zijden van de oversteekplaats wordt meer opstelruimte voorzien. De aangepaste oversteekplaats zal uitgerust zijn met verkeerslichten met een drukknop. De aanpassingswerken zullen samen met de nieuwe fietsonderdoorgang langs de Schelde klaar zijn deze zomer.Verkeerssituatie 

Op 30 april wordt de signalisatie klaargezet, het verkeer op de stadsring (R40) blijft mogelijk in alle richtingen maar beschikt ter hoogte van de werken over één rijstrook. Fietsers en voetgangers volgen een omleiding om via de Zuidparklaan, Okapistraat en Dierentuinlaan.

Minder hinder

De werken gebeuren in verschillende fasen. Het verkeer op de stadsring kan altijd de werfzone passeren. Sommige werken gebeuren buiten de spitsuren en 's nachts. 

Aannemer volgt veiligheidsvoorschriften

De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Alle info over deze werken kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Gent