Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpassen oversteekplaats Antwerpsesteenweg (N70a) in Gent vanaf 19 oktober

Aanpassen oversteekplaats Antwerpsesteenweg (N70a) in Gent vanaf 19 oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 oktober met de aanleg van een nieuwe oversteekplaats op de Antwerpsesteenweg (N70a) in Gent.  De werken vinden plaats op de steenweg ter hoogte van de August Van Geertstraat in de buurt van een schoolomgeving in Sint-Amandsberg. Om de veiligheid van de fietsers en voetgangers te verbeteren legt de aannemer een nieuwe oversteekplaats aan, voorzien van verhoogde fietspaden en een middeneiland. Deze aanpassingswerken zullen duren tot eind 2020.

Fietser wordt zichtbaarder
Er komt een nieuwe, veiligere oversteekplaats voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de August Van Geertstraat in Sint-Amandsberg. Deze komt op de plaats waar druk schoolverkeer is. Op de steenweg komt er ook een verhoogd middeneiland zodat fietsers en voetgangers die in twee keer kunnen oversteken. Langs de Antwerpsesteenweg wordt het huidige fietspad in stippellijnen vervangen door een verhoogd aanliggend en breder fietspad. Dat moet de fietser meer plaats geven en zichtbaarder maken. De voetpaden worden ook volledig vernieuwd. De parkeerplaatsen ter hoogte van het nieuwe fietspad verdwijnen. De werken starten op 19 oktober en duren ongeveer 10 weken. Ze worden in twee fasen uitgevoerd zodat verkeer in één richting langs de werf steeds mogelijk blijft.

Verkeerssituatie 
Vanaf Gent-Dampoort tot en met het kruispunt van de Grondwetlaan blijft tweerichtingsverkeer mogelijk. Vanaf daar kan enkel verkeer stadinwaarts richting Dampoort steeds blijven passeren. Het verkeer richting Lochristi volgt een omleiding via de Victor Braeckmanlaan (N70). Openbaar vervoer volgt ook een omleiding. Fietsers kunnen altijd één richting langs de werfzone passeren, in de andere richting volgen ze een beperkte omleiding. Voetgangers kunnen langs de werfzone passeren langs de overkant van de straat. Voor de August Van Geertstraat en enkele omliggende straten geldt tijdelijk een aangepaste verkeerssituatie.

Alle info over deze werken kunt u nalezen op www.wegenenverkeer.be/Gen

NIEUWE OVERSTEEKPLAATS OP ANTWERPSESTEENWEG (N70A) IN GENT