Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpakken van spoorvorming Tongersesteenweg (N78) Lanaken

Aanpakken van spoorvorming Tongersesteenweg (N78) Lanaken

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 8 augustus aan een grondige vernieuwing van één rijstrook op de Tongersesteenweg (N78) in Lanaken. De nieuwe funderingen en asfaltlagen zullen spoorvorming tegengaan en zo de veiligheid voor zwaar verkeer aanzienlijk verhogen. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

 

Grondige vernieuwing rijstrook richting Veldwezelt

AWV vernieuwt één rijstrook op de Tongersesteenweg (N78), rijrichting Veldwezelt. Het gaat om een zone van zo’n 250 m tussen de rotonde Sappi en de Neergellikkerstraat. Daarbij wordt de rijstrook volledig opnieuw opgebouwd met nieuwe funderingen en asfaltlagen. Er wordt ook een nieuwe betonnen kantstrook aangebracht.

Door de spoorvorming op deze locatie aan te pakken, verbetert de veiligheid van zwaar verkeer aanzienlijk. 

De werken starten op maandag 8 augustus en zullen een 2-tal weken duren.

 

Minderhinder-maatregelen: éénrichtingsverkeer in de werfzone

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Doorgaand verkeer blijft mogelijk langs één rijstrook. Het gemotoriseerd verkeer komende van Veldwezelt, richting Lanaken, zal omgeleid worden via de Commandant Giddelostraat. 

Fietsers ondervinden geen hinder van deze werken.

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.