Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanpak spoorvorming op Sint-Truidersteenweg (N79)

Aanpak spoorvorming op Sint-Truidersteenweg (N79)

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) pakt vanaf 16 augustus 2022 de spoorvorming in beide rijrichtingen op de Sint-Truidersteenweg (N79) in Borgloon aan. Het gaat om 7 zones tussen de kruispunten met Graethempoort en de Tongersesteenweg. De aanpassing kadert binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen drie weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil men versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

 

Nieuwe fundering en asfalt in 7 zones

De Sint-Truidersteenweg kent spoorvorming. Daarom gaat AWV zowel de onderfundering, de fundering als het asfalt vernieuwen en dat telkens over de volledige breedte van de rijstrook. Het gaat om 7 zones tussen de Greathempoort en de Tongersesteenweg. 

 

Minderhinder-maatregelen: omleiding richting Tongeren

De werken starten maandag 16 augustus en zullen ongeveer drie weken duren. Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruikers. 

Fietsverkeer blijft mogelijk langs de werfzone. 

Gemotoriseerd verkeer van Tongeren richting Sint-Truiden blijft mogelijk via de Sint-Truidersteenweg. In omgekeerde richting, van Sint-Truiden naar Tongeren, volgt het verkeer een omleiding.

 

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.