Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg verkeersplateau voor veiligere schoolomgeving De Klijte

Aanleg verkeersplateau voor veiligere schoolomgeving De Klijte

Vanaf maandag 12 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met het veiliger maken van de schoolomgeving in het dorp De Klijte in Heuvelland. Met de aanleg van een verhoogd verkeersplateau met een oversteekplaats voor fietsers op de Dikkebusstraat (N375) willen we het verkeer vaart laten minderen ter hoogte van de lagere school en jonge fietsers de kans geven veilig over te steken. De werken duren tot midden september. 

Veiligere schoolomgeving creƫren

Ter hoogte van de lagere school van de Klijte in de Dikkebusstraat(N375) tussen de Zavelaarstraat en het gemeenteplein, wordt een verhoogd verkeersplateau aangelegd die tegelijk zorgt voor een wegversmalling. Verkeer kan daardoor in beide richtingen slechts beurtelings door. Op die manier moeten weggebruikers hun snelheid minderen. De fietsoversteek wordt verplaatst naar dit verkeersplateau zodat fietsers veilig de weg kunnen oversteken. 

Hinder tijdens de werken

De werken starten op maandag 12 augustus en duren vermoedelijk tot midden september. Tijdens deze werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk omdat de aannemer over de volledige breedte van de weg moet werken. Dit verkeer moet omrijden via de N315 richting Westouter tot aan de R33 in Poperinge en vervolgens via de N38, N381 en N331 op grondgebied Ieper en dit in beide richtingen. Voor de fietsers is er een lokale omleiding via de Zavelaarkouter en Kleikouter tot aan de Reningelststraat. De bussen van De Lijn zullen door de werfzone toegelaten worden.

Opgelet: bovenstaande timingen zijn onder voorbehoud. Bij slecht weer of andere onvoorziene omstandigheden kunnen deze uitvoeringsdata nog wijzigen. 

Surf naar de website voor meer informatie: wegenenverkeer.be/heuvelland.