Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanleg van voetgangersoversteekplaatsen op Haachtsesteenweg met kruispunt Oudestraat

Aanleg van voetgangersoversteekplaatsen op Haachtsesteenweg met kruispunt Oudestraat

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 3 augustus met het aanleggen van voetgangersoversteekplaatsen op de Haachtsesteenweg (N21) in Kampenhout, ter hoogte van het kruispunt met de Oudestraat. Er worden ook middeneilanden aangelegd op de weg zodat voetgangers veiliger, in twee keren kunnen oversteken. Het aanleggen van de oversteekplaatsen duurt drie weken.

Invoering van eenrichtingsverkeer

Tijdens de eerste fase van de werken zal er eenrichtingsverkeer ingevoerd worden op de Haachtsesteenweg, tussen de Industriestraat en het kruispunt met de Oudestraat. Op de Oudestraat wordt er ook eenrichtingsverkeer ingevoerd tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Industriestraat en tussen het kruispunt met de Haachtsesteenweg en de Paepestraat.



Omleiding voor doorgaand auto- en fietsverkeer in richting van Haacht

Verkeer vanuit Kampenhout in de richting van Haacht volgt een omleiding via de Haachtsesteenweg, de Industriestraat, de Oudestraat, de Paepestraat en de Wespelaarsebaan tot aan het kruispunt met de Provinciesteenweg.



Tijdens de tweede fase van de werken volgt het verkeer dezelfde omleiding maar zullen er op het kruispunt van de Oudestraat met de Haachtsesteenweg tijdelijke verkeerslichten geplaatst worden. Zo rijdt het verkeer beurtelings langs de werfzone. Als de werken overdag zijn afgerond, worden de verkeerslichten uitgeschakeld om een vlottere doorstroming te garanderen.



Fietsers volgen dezelfde omleiding als het autoverkeer.